Vodafone brengt budgettelefoons met 4G uit in Nederland

Links: Vodafone Smart 4 Power, rechts: Vodafone Smart 4 Turbo
Vanaf volgende maand biedt de provider weer toestellen aan onder haar eigen merk. Het gaat om redelijk simpele smartphones, die voorzien zijn van 4G.

Vodafone Smart 4 Turbo

Het goedkoopste model is de Smart 4 Turbo. Een toestelletje van 120 euro met een 4,5 inch scherm, waarin 854 bij 480 pixels zijn verwerkt. Dit toestel weet Vodafone goedkoper in de markt te zetten dan bijvoorbeeld de Galaxy Ace 3 en de Moto G, die beiden rond de 150 euro kosten. Onder de kap ligt een Qualcomm Snapdragon 400-processor die zin werk doet op een kloksnelheid van 1.2 GHz. De Smart 4 Turbo weegt 138 gram en komt met een 5 megapixel camera met LED flitser aan de achterzijde, en een VGA (0.3 MP) front camera. De telefoon heeft 4 GB opslaggeheugen en werkt met 1 GB aan werkgeheugen. De batterijcapaciteit bedraagt 1880 mAh. Vodafone levert ‘m in de kleuren Dark en White.

Vodafone Smart 4 Power

Iets hierboven wordt de 162 gram wegende Smart 4 Power gepositioneerd, een telefoon die qua naam minstens zo fantasieloos is, maar voor een aanschafprijs van €199,99 redelijk wat waar voor je geld biedt. De telefoon heeft een 5.0 inch display met 960 bij 540 pixels, een Mediatek MTK 6582M-schipset op 1.3 GHz, en komt met 1 GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt 4 GB, dat middels een MicroSD-kaart is uit te breiden met 32 GB. De batterijcapaciteit is een niet misselijke 3000 mAh, waarmee je het ongetwijfeld even gaat uithouden.

Links: Vodafone Smart 4 Power, rechts: Vodafone Smart 4 Turbo
Links: Vodafone Smart 4 Power, rechts: Vodafone Smart 4 Turbo

Dus als je een telefoon zoekt die niet perse de beste foto’s hoeft te maken, of de allerbeste schermresolutie, maar wel van 4G wil profiteren, dan heeft Vodafone nu twee puike opties. De Vodafone Smart 4 power is vanaf vandaag te koop, de Smart 4 turbo is vanaf 4 augustus beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *