Vlieg door 100 miljoen sterren in NASA’s 4k-video

Hubble-Video
De foto’s van NASA’s Hubble ruimtetelescoop zijn zo gigantisch, dat je beter een video kunt gebruiken om te zien wat er zich allemaal afspeelt in een melkweg ver, ver weg.

De Hubble fotografeerde onlangs een panorama van het Andromeda Galaxy, de grootste foto die ooit van dit sterrenstelsel gemaakt is. Haast niet te bekijken op een normale monitor, terwijl de details juist de moeite waard zijn. Om alles wat beter te bevatten en bekijken zette Redditor Floatyverve onderstaande video in elkaar, inclusief dramatische muziek.

Zandkorrels
De panoramafoto bevat een spanwijdte van 61.000 lichtjaren breed, waar meer dan honderd miljoen sterren in verstopt zitten, aldus NASA. “Het is alsof je een foto van het strand maakt, en de individuele zandkorrels gaat bekijken.”

Het Andromeda stelsel bevindt zich op zo’n 2,5 miljoen lichtjaren afstand van de Aarde, wat minder ver is dan het klinkt. Andere bekende sterrenstelsels zijn namelijk miljarden lichtjaren van ons verwijderd. Meer prachtbeelden van de Hubble telescoop kun je hier bekijken.

Als je monitor 4K aankan is het helemaal feest, al is de 1080p-optie ook prima. Doe je lichten uit, laat de video je scherm vullen en wees onder de indruk van het ontzagwekkende formaat van het universum.

[gv data=”udAL48P5NJU”][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *