Vivo, Oppo en Xiaomi willen Android-revolutie ontketenen

De Chinese smartphonemerken gaan samenwerken om het voor de Android-gebruiker prettiger te maken.

Hoewel Android-eigenaren wellicht geen interesse hebben om over te stappen naar Apple, heeft die laatste wel altijd een ontzettend handige in-ecosysteem functie gehad voor het delen van bestanden. Apple AirDrop is een geweldige bestand-deelfunctie en binnenkort hoeven Android-gebruikers daar niet meer jaloers op te zijn.

Voordat je schrikt van de titel, nee, de Chinezen spannen niet samen om de Amerikaanse staatsburger te bespioneren. Vivo, Oppo en Xiaomi komen simpelweg met een eigen soort AirDrop met de naam Peer-to-Peer Transmission Alliance.

Zoals bij Apple-apparaten moet ook voor het peer-to-peer delen van bestanden op de Chinese Android-smartphones de Wi-Fi en Bluetooth aan staan. Vervolgens kan de gebruiker bestanden selecteren die hij wil delen. De ontvanger krijgt een melding op zijn telefoon waarmee hij de bestanden kan accepteren. Voor de overdracht is geen internetverbinding nodig. De overdrachtssnelheid moet gemiddeld zo’n 20MB/s bedragen.

De Chinese bedrijven hopen dat er in de toekomst meer Android-fabrikanten mee willen doen met het nieuwe bestand-deelsysteem. Ik hoop dat eigenlijk ook, want ondanks het feit dat we allemaal andere merken smartphones kiezen, gebruiken we wel hetzelfde besturingssysteem.

We kunnen al (met Google) apps, instellingen, bestanden en contacten overzetten als we een nieuwe smartphone hebben, maar het delen van bestanden met vrienden en familie is tot nu toe niet echt ondersteund. Het zou in elk geval een gigantische stap vooruit zijn voor Android-gebruikers.

Bron: Xiaomi (Facebook)

Lees ook: Xiaomi gaat internationaal met Samsung’s 108 MP camerasensor

8 reacties

 1. ‘Apple AirDrop is een geweldige bestand-deelfunctie en binnenkort hoeven Android-gebruikers daar niet meer jaloers op te zijn.’

  ‘Het zou in elk geval een gigantische stap vooruit zijn voor Android-gebruikers.’

  Wat een onzin… zijn genoeg apps in de Play Store, zoals SHAREit, die hetzelfde als AirDrop doen. Staat trouwens standaard op toestellen van Lenovo.

   • @yannickspinner: Nou uuuh.. appje is zo gedownload hoor en draait op IEDERE android toestel. Dit bericht gaat over Oppo, Vivo en Xiaomi.

    Als iemand mij een bestand wil sturen zeg ik toch niet van; “wacht, ben even naar de winkel om mijn Samsung om te ruilen voor een Vivo, anders kan ik het niet ontvangen”

    Google heeft al een tijdje FilesGo wat precies hetzelfde doet. Alleen fabrikanten kiezen er blijkbaar voor om het niet in hun schil standaard in te bakken.

    • @ffw88: Dusss zou het handig zijn als meer Android-fabrikanten gewoon allemaal die functie in hun systeem bakken. Mij interesseer het niet of het FilesGo, Shareit standaard erop of Peer-to-peer Transmission Alliance is. Zo lang er een uniform platform is waar Android-gebruikers mee kunnen delen. Nu heb je al drie relatief grote fabrikanten met dezelfde app dus ik zou zeggen doorzetten.

     • @yannickspinner: Groot verschil van file sharing tussen Android en AirDrop geef je zelf al aan; eco systeem van Apple.

      Want grote bestanden tussen smartphone naar smartphone worden bijna niet verstuurd. AirDrop kun je gebruiken met al je Apple producten.

      Als ik grote bestanden wil versturen naar mijn pc, laptop of zelfs iemand anders met Android, gebruik ik gewoon Gmail want ieder Android gebruiker heeft een Gmail account.

     • @ffw88: dus wat deze fabrikanten willen is wat jij aangeeft. Net als Apple een soort van AirDrop ecosystem bouwen. Je geeft zelf al aan dat als je iets moet versturen je Gmail gebruikt. Dat is geen echte oplossing. Je leert alleen maar om te gaan met het probleem.

  • @ffw88: sneu … jij en turbo zitten altijd te janken dat je voor IOS losse apps moet downloaden voor zaken die android default heeft …. en nu Kom je zelf met de “losse app” oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *