Vivo Nex 2 met tweede scherm is officieel!

Vivo-Nex-2
Het innovatieve tweede scherm aan de achterzijde maakt de notch overbodig.

Met de Vivo Nex gooide het merk eerder dit jaar hoge ogen, met de eerste uitschuifbare camera op een smartphone. De verwachtingen voor opvolger Vivo Nex 2 waren dan ook hooggespannen. Zeker toen er een voorlopig ontwerp lekte en een tweede scherm leek te worden ingebouwd waren de ogen weer op dit Chinese merk gericht. Inmiddels is de smartphone officieel.

Vivo heeft op de Nex 2 inderdaad een tweede scherm aan de achterzijde ingebouwd. Dit betekent dat de voorkant helemaal vrij is van lijsten en notch. Je kunt dus op het volledige 6,39 inch AMOLED beeldscherm van beeld genieten. Het beeldscherm aan de achterzijde is beveiligd door gezichtsherkenning en kan dus niet tegen jouw zin in ontgrendeld worden. Als je het tweede scherm hebt ontgrendeld kun je dit scherm gelijk als selfiecamera gebruiken.

Met de drie camera’s kun je overigens veel meer dan selfies nemen. Zo kun je ze ook gebruiken om 3D-foto’s te nemen. Tevens is een portretfoto zonder storende achtergronden ineens mogelijk. De technische specificaties van de camera’s zijn als volgt: 12-megapixel primaire camera met een 2-megapixel secondaire camera. De derde f/1.3 camera is gecombineerd met een ‘time of flight (TOF) 3D module’. Deze camera’s zijn horizontaal verwerkt boven het tweede scherm aan de achterzijde. Het tweede AMOLED-scherm, dat 5,49 inches is, is sowieso een aanwinst door de Lunar-ring. Dit hologram geeft namelijk de beats aan als je muziek luistert en laat je bovendien direct alle berichten en notificaties zien. Hiermee is de Vivo Nex 2 direct een echte blikvanger. Naast via gezichtsherkenning kun je de telefoon ook aan voor- en achterzijde ontgrendelen met jouw vingerafdruk.

Vivo-Nex-2-Dual-screen

De technische specificaties zijn eveneens indrukwekkend met een Snapdragon 845 processor in combinatie met 10GB RAM gehuegen en 128GB ROM opslagcapaciteit.

Wanneer de telefoon te bestellen is en hoeveel deze zal kosten is nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze smartphone in de hogere prijsklasse valt.

14 Comments

  • @turbobrick: neh … perfect is sensoren onder scherm ( front camera en face id sensoren ). De patenten en technieken bestaan ( zowel apple als samsung ).

   Ik wil niet zonder face id … en iedere keer mijn scherm draaien is niet de perfecte oplossing. Ook werken inscreen fingerprints (nog) verre van perfect. Ook ben ik benieuwd naar hoesjes voor deze telefoon die zowiezo erg kwetsbaar gaat worden. Dus VOOR MIJ is dit nog steeds een tussenoplossing … net als het uitklapcamera principe.

   MAAR zeker wel een goede poging die voor een hoop mensen zal werken

 1. Ik ben vooral benieuwd hoe je dit nu echt gaat gebruiken.
  Wat zet je op het voorscherm en wat op het achterscherm?
  Als je unlocked vanaf het achterscherm, dan wil je daar ook je belangrijkste apps hebben, zodat je niet eerst je telefoon moet omdraaien.
  Dus zet je dan Netflix en YouTube op het voorscherm? En mail/WhatsApp/PhotoShop/etc op het achterscherm?
  Of is het achterscherm (met de camera’s) dus eigenlijk het voorscherm, want daar doe je het meeste op?

  • @av_diver: Heel simpel, met de Gyro sensor kan je automatisch bepalen wel scherm men wilt bedienen. Maar je kan wellicht ook gewoon kiezen.
   Je zal ook de feature grotendeels uit kunnen zetten als je minder verbruik wilt maar heden ten dage zal een goedkoper medium res schermpje nog maar weinig inbreuk doen op een 4000mah accu.

   Je kunt het mindere scherm perfect gebruiken als always on display maar denk hier eens aan:

   – foto’s maken nu is soms kut want de mensen die op de foto komen hebben geen idee van de compositie. Nu kan jij het zien en rest ook en kunnen hun uitstraling aanpassen.
   Zelfde met een timer foto van jezelf of de groep, nu kan ja perfect zien wat de camera gaat fotograferen als je hem in de hoek of op een tripod zet.
   2 schermen bied veel voordelen en een minder quality lcd schermpje (weinig verbruik) doet daar niks aan af en is daar prima voor.

   Denk eens aan het maken van een foto in een donkere ruimte waarbij een lcd scherm net genoeg kan bijschijnen zonder die irritant felle flitser en je hebt dus gewoon meer opties.

   Denk in de voordelen ….

   • @turbobrick: dan kan een ander zien hoe ze op de foto komen ? Dan zijn “tuurende ogen” de nieuwe “rode ogen”.

    Ik dat scherm is voor het lijdend voorwerp al niet meer goed te bekijken op 2 meter afstand … laat staan om dan ook ff je “uitstraling” aan te passen. Gaat hillarische discussie geven bij groepsfotos ?.

    Klinkt leuk maar niet erg praktisch denk ik. Das wel vaker met dit soort oplossingen helaas. Op eerste gezicht leuk maar uiteindelijk werkt het niet zoals mensen in eerste instantie denken.

    • @dgh74: Zal best maar het is een OPTIE …

     En goede composotie wil soms zeggen dat iedereen zo gaat staan dat ze allemaal op de foto staan en niet dat iedereen elkaars tanden kan zien op het schermpje.
     Nogmaals, zoiets kan soms voor mensen wat toevoegen, en is simpel uit te schakelen.

     Niet in Apple blijven denken waar de mogelijkheden zeer beperkt zijn, Out of the Box denken !

     • @turbobrick: sorry … ik denk liever realitisch … met een groepsfoto gaat het al helemaal niet lukken wat jij wil. Je hebt het dan over een schemrpje met mindere kwaliteit dat 6 mensen op een afstand van 3 a 4 meter moeten zien om hun eigen compositie te maken ? No way.

      Bekijk je eigen scherm eens van die afstand.

      Begrijp me niet verkeerd … is een aardige (TUSSEN)oplossing. Maar dit is niet “het”.

     • @dgh74: Weet je nog dat telefoons een klein spiegeltje naast de camera hadden?
      Was nog veeel kleiner, en ook onverlicht dus. Maar dit werkte al duidelijk beter, dan geen spiegel.
      Op zo’n formaat scherm kun je van een paar meter afstand echt nog wel zien of je daadwerkelijk op de foto staat of niet. denk dat dat belangrijker is dan je uitdrukking (voor selfies veranderd er namelijk niks in dat opvlak) zeker wel handig lijkt me!

 2. En waar ik ook benieuwd naar ben, is hoe je elk scherm bediend. Je wilt niet je telefoon vast houden en verongeluk iets op het scherm aan de achterzijde doen?
  Hoe zit het met de accuduur?
  Of kun je ieder scherm uitschakelen?

 3. Afgelopen week verscheen er een editoriaal schrijven op Tweakers, waarin werd uitgelegd hoe de Chinese fabrikanten eigenlijk al sinds 2017 van trendvolgers zijn doorgegroeid naar trendsetters. Ook nu weer laat Vivo zien dat ze ballen hebben, door dit gedurfde concept gewoon op de markt te brengen. Of dit gaat werken durf ik niet te zeggen, maar het oogt in ieder geval erg fraai.

  • @rrrobert: In 2020 Zal china wellicht de gevestigde orde serieus in de weg gaan zitten of zelfs passeren.
   Mischien niet in de USA met spionage paranoia maar in Azie sowieso en ik verwacht in Afrika en de EU echt wel een verschuiving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *