Vingerafdrukscanner Galaxy S5 gehackt, gevaar voor Paypal

Samsung Galaxy S5 hack paypal
Het hacken van de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S5 blijkt net zo’n “eenvoudig” (lees: tamelijk bewerkelijk) trucje als bij de iPhone 5s. Dit vormt een risico voor Paypal gebruikers.

Net als bij de iPhone heb je een vingerafdruk van de eigenaar nodig. Wanneer deze met latexmelk of houtlijn is nagemaakt, kan de Galaxy S5 eenvoudig met de nepvinger worden ontgrendeld.

Bij de iPhone kun je vooralsnog uitsluitend aankopen uit de App Store met je vingerafdruk autoriseren. Maar op het toestel van Samsung kun je je vinger koppelen aan je Paypal-account.

Het is dan mogelijk om via Paypal aankopen te doen of geld over te schrijven. Een extra beveiliging die Apple heeft, maar bij Samsung ontbreekt, is dat gebruikers na het herstarten van het toestel opnieuw hun Apple ID moeten invoeren voordat Touch ID weer werkt.

[gv data=”sfhLZZWBn5Q”][/gv]

5 reacties

  1. gelukkig kun je op je paypall account maar 250 of 1000 euri kwijt. Dus de schade zal nooit groot zijn. maar toch…… zodra banken er mee gaan werken…

    • @Laue: Je kunt je afvragen groot het risico voor een gemiddelde gebruiker is. Allereerst moet iemand te telefoon stelen. Vervolgens moet men een goede vingerafdruk hebben van de vinger waarmee je je toestel unlockt. Die vingerafdruk moet volgens een bewerkelijke procedure worden nagemaakt. Dan moet je ook nog een Paypal account hebben. Iemand moet het wel heel erg specifiek op jou gemunt hebben, wil er zoveel moeite gedaan worden.

    • @Laue: Bij mij staat de paypal aan de bankrekening gekoppeld. Nu heb ik nooit aankopen van boven de 1000 gedaan, maar ik weet niet of 1000 wel de max is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *