Vijf gevolgen voor het internet vanwege de #shutdown

Vijf gevolgen voor het internet vanwege de #shutdown
De Amerikaanse regering ligt op zijn gat vanwege een begrotingsdispuut tussen de Republikeinen en POTUS Obama. Hierdoor is de geldkraan van de federale overheid daadwerkelijk dichtgedraaid, wat weer talloze gevolgen heeft voor het internet.

1. The Giant Panda Cam is dood
Het wereldberoemde Smithsonian National Zoological Park in Washington D.C. is genoodzaakt de webcams offline te halen. Geen geld meer van de federale overheid = geen webcam die 24 uur per dag live panda’s toont. Het internet is dus officieel een stukje minder cute geworden.

2. De NASA is dood
Althans, de website van de NASA is offline gehaald (screenshot). Omdat het grootste gedeelte van de 18.000 medewerkers thuis zit vanwege de government shutdown is het online houden van de site niet meer mogelijk. Mission Control blijft wel open, om astronauten in het International Space Station te onderhouden.

3. Curiosity Rover stopt met sociaal doen


Het Twitter-account van de Curiosity Rover op Mars, de robotje dat onlangs water op de rode planeet ontdekte, is gestopt met Twitteren. Een direct gevolg van de fittie in de overheidsbanken. Nog veel erger eigenlijk, de Marsbolide zelf wordt in een slaapstand gebracht en verzameld voorlopig geen data meer.

4. De Asteroid Watch is dood


Zelfs het populaire Twitter-account @AsteroidWatch is ‘until further notice’ lamgelegd. Ofwel, als er ruimtepuin richting de Aarde komt, leest u dat voortaan niet meer als eerste op Twitter.

5. Michelle Obama stopt met Twitter


Nou ja, Michelle zelf niet natuurlik, want Twitteren deed de vrouw van Obama al zelden. De staf van de first lady is echter wel resoluut gekapt met het updaten van het account @FLOTUS. Dit in tegenstelling tot het account van Obama, dat nu massaal wordt gebruikt om de Republikeinen de schuld van de shutdown te geven.

Meer uitleg over de shutdown? Hieronder Jon Stewart van The Daily Show die licht op de zaak schijnt aan de vooravond van de shutdown.
[gv data=”CeOZ1xzWqjE”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *