Video: waarom de OnePlus 5 camera nu wel top is

OnePlus 5
Schokkerige video’s behoren officieel tot de verleden tijd.

De OnePlus 5 is al een tijdje beschikbaar, en hoewel het toestel zeker goed te noemen is, zitten er wel wat minpunten en kleine foutjes in het toestel helaas. Een van de minpunten was de afwezigheid van optische beeldstabilisatie, waardoor video’s erg schokkerig waren. Dankzij de nieuwste Oxygen OS update beschikt de OnePlus 5 echter over iets beters dan OIS.

OxygenOS versie 4.5.8 brengt namelijk electronic image stabilisation met zich mee, kortweg EIS genoemd. Deze feature zorgt ervoor dat video’s voortaan een stuk stabieler verwerkt en opgeslagen worden. Zelfs in 4K-resolutie ben je als gebruiker nu in staat om beeldschone filmpjes te maken, zonder dat je achteraf het gevoel krijgt alsof de filmer ladderzat was.

Dat deze verbetering een klein beetje ten koste gaat van het totale gezichtsveld, nemen we voor lief. Naast dat de video’s beter dan voorheen zijn, zien we in onderstaande video ook dat het toestel van OnePlus qua video performance niet meer onder doet voor concurrenten als de Galaxy S8 of Google Pixel, die ook over EIS beschikt.

[gv data=”16ZjBj_fH-g?t=10s”][/gv]

Gezien de grote verbetering die EIS met zich meebrengt, is het eerder de vraag wanneer in plaats van of deze technologie door andere tech-bedrijven wordt overgenomen. OnePlus lijkt in ieder geval een belangrijke positie in te nemen wat betreft deze feature.

[gv data=”CNHejInc4R4?t=4m30s”][/gv]

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *