Video: kijk hoe een drone een andere drone vangt

Drone Catcher
Leuk, die toename van het aantal drones in de lucht. Toch willen de autoriteiten kunnen ingrijpen waar nodig is. Bijvoorbeeld met deze Drone Catcher.

De Drone Catcher werkt als een soort Spiderman. Met een afschietend net vangt het vliegende apparaat zijn prooi. Het concept is een beetje vergelijkbaar met de interceptor-drone die de politie in Japan gebruikt, alleen hoeft deze geen groot net met zich mee te dragen.

Onderstaande gadget is ontwikkeld door een assistent-professor aan de Michigan Technological University. De drone is in staat om een net af te schieten. Deze is 12 meter lang. De drone en het net dienen onafhankelijk van elkaar bestuurd te worden. Om een actie te voltooien zijn dus altijd twee personen nodig.

Onderstaand exemplaar is slechts een prototype van de universiteit. Er wordt al gewerkt aan een betere versie. Het concept kan worden verkocht aan autoriteiten die drones uit de lucht willen halen op bijvoorbeeld evenementen of festivals, waar de vliegende apparaten voornamelijk verboden zijn.

[gv data=”jvdKNBSWPyU”][/gv]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *