Video: familie gebruikt alleen technologie uit 1986

Leven zoals in 1986
Stel het je eens voor: geen internet, geen kabel-tv, geen smartphone, geen tablet, geen antwoordapparaat en ga zo maar door. Een Canadese familie kiest er bewust voor om een jaar lang al die zaken af te zweren en alleen gebruik te maken van ouderwetse retro technologie.

Toen Blair McMillan op een dag aan zijn zoontje van 5 vroeg of hij buiten kwam spelen en als antwoord kreeg dat zijn iPad interessanter was viel het kwartje. De familie McMillan besloot vanaf dat moment dat ze terug zouden keren naar het jaar 1986, het jaar waarin het koppel elkaar leerde kennen.

De McMillan’s verhuisden van een modern huis naar een huis uit de jaren ’80 en deden alle moderne technologie de deur uit. Gasten wordt gevraagd om hun telefoons, tablets en andere gadgets op te bergen in een doos, want die zaken zijn niet toegestaan in huis.

Ze hebben waarschijnlijk wel geluk dat hun kinderen nog jong zijn (2 & 5), want anders had het nog wel eens lastig kunnen zijn om ze los te weken van social media en hun smartphone. Nadelen kent deze levensstijl ook, want Blair heeft het moeilijk om een baan te vinden. Voor veel banen is het namelijk verplicht om online te solliciteren.

Als finishing touch heeft Blair ook een authentiek matje laten groeien, onder het motto: “Business in front, party in the back,”. Het enige stukje moderne technologie dat de familie nog bezit is een Kia uit 2010 (zonder GPS).

[gv data=”c7pqPpa3qiM”][/gv]

Nog geen reacties

  • @integraturbo: hij kan kleiner/goedkoper zijn gaan wonen en die oude meuk cadeau hebben gekregen of toevallig nog rond hebben slingeren.

   Het kan best dat deze man in financieel zwaar weer terecht is gekomen en daarom een stap terug doet. Internet en kabel-tv opzeggen bespaart ook geld.

   En zo’n Kia kan gekocht zijn toen het financieel wat beter ging.
   In de video zegt hij ook dat veel van de spullen die ze hebben gekregen zijn van vrienden en kennissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *