Video: Elon Musk’s Hyperloop gemaakt met 3D printer

Hyperloop rolt uit 3D printer
Tot nu toe hadden we de Hyperloop van Elon Musk alleen nog maar gezien op tekeningen en renderings, maar echt tastbaar was het nog niet. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Toen Musk zijn plannen voor de Hyperloop vorige week wereldkundig maakte zei hij al dat als hij het niet zou bouwen iemand anders dat ongetwijfeld zou doen. En dat bleek aardig te kloppen.

Het bedrijfje WhiteClouds nam zich voor om in minder dan 24 uur een schaalmodel van het Hyperloop systeem te bouwen. Best knap als je bedenkt dat er eigenlijk alleen maar wat schetsen bekend waren.

Hoe ze het flikten om de Hyperloop te printen kan je zien in onderstaande video. Een echte versie van de Hyperloop zou een afstand van 640 kilometer tussen Los Angeles en San Francisco moeten overbruggen, maar voordat die er is zijn we nog wel een aantal jaar verder.

[gv data=”vSgPGBmUp1E”][/gv]

[lg_folder folder=”Hyperloop/alpha_version/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. En daar past een auto in? En wat gaat zo’n kaartje dan wel niet kosten als er 6 mensen per keer, en een auto in passen. Met andere woorden, dit lijkt mee een beetje een concorde van de treinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *