Video: deze gasten projecteren beeld door LED-verlichting

een LED-lampje
Vergeet Wi-Fi. Li-Fi is hier!

Terwijl lasertechniek alweer om de hoek ligt, zijn onderzoekers altijd nog druk bezig met de fantastische LED-technologie. Zo ook een stel slimme koppen van de universiteit van Edinburg, Schotland. Ze zijn er namelijk in geslaagd om beeld te streamen door middel van LED-techniek en een klein zonnepaneeltje, aldus het Britse Wired.

Professor Harald Haas en zijn team zijn al een langere tijd bezig met het project. Zijn bedrijf, pureLiFi, werkt samen met verschillende investeerders in het Verenigd Koninkrijk en hebben zo al 1,5 miljoen pond aan fondsgeld opgehaald. De totale waardering van het bij elkaar gesprokkelde geld wordt geschat op 14 miljoen pond.

Volgens Haas zijn bestanden overzetten met deze techniek sneller en veiliger dan een traditionele internetverbinding. Tijdens een publieke demonstratie van de universiteit werd getoond hoe je een film kunt overzetten op een laptop in een mum van tijd. Haas gelooft dat Li-Fi de absolute toekomst is en hoopt de techniek binnen 2 of 3 jaar aan de man te kunnen brengen. Eerder dit jaar maakte de onderzoekers een filmpje waarin Haas uitlegt hoe de LED-techniek precies werkt.

[gv data=”FbDohcbuhu0″][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *