Bloedend plastic geneest zichzelf [video]

Bloedend plastic geneest zichzelf
Als we onszelf snijden beginnen we te bloeden, waardoor er bloedstolsel ontstaat. Nu is er een plasticsoort ontwikkeld dat precies hetzelfde kan.

Een stel onderzoekers van de Universiteit van Illinois heeft een plastic gemaakt waarin een netwerk van buisjes is verwerkt. Hierin zitten twee vloeistoffen. Zodra deze twee stoffen met elkaar in aanraking komen zal het een vaste vorm aannemen. Als het plastic wordt doorboord dan zullen de twee stoffen bij elkaar komen en beginnen te stollen.

Vooralsnog werkt het alleen op erg kleine schaal. Zo mag het gat niet groter zijn dan acht millimeter. Het stollen zelf gaat ook vrij langzaam, zo duurt het ruim drie uur voordat de vloeistoffen volledig uitgehard zijn.

Maar de onderzoekers zijn er van overtuigd dat de techniek in de toekomst gebruikt kan gaan worden in de vliegtuig- of auto-industrie. Zo zou een gat in een vliegtuig in korte tijd weer ‘gerepareerd’ kunnen worden door gebruik te maken van deze techniek. Het zou de piloten in ieder geval genoeg tijd moeten geven om te landen op het dichtstbijzijnde vliegveld.

[gv data=”Rb5v-Hs6800″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *