Vet! Nokia stuurt 5GB in 11 seconden over 4G-netwerk

Zendmast
Jij wilt binnen elf seconden een HD-film van 5GB downloaden naar je smartphone? Dat kan! In theorie tenminste.

Beschik je over een smartphone met 4G dan zal de snelheid je in eerste instantie behoorlijk verbaasd hebben. De rek is echter nog lang niet uit de techniek achter de nieuwe standaard voor mobiel internet. 4G LTE haalt bijvoorbeeld 150 Mbps, terwijl het nieuwere 4G LTE-A alweer twee keer zo snel is en maximaal 300 Mbps haalt.

Nokia is ondertussen op zoek naar een manier om mobiel internet nog veel, veel sneller te maken en werkt daarbij samen met SK Telecoms. De eerste resultaten die deze partners openbaar maakten zijn bijzonder hoopgevend, want het is ze gelukt een film van 5GB binnen elf seconden te downloaden.

Nokia en SK Telecoms persten namelijk een snelheid van 3.78 Gbps uit hun verbinding. In andere woorden: ruim tien keer sneller dan LTE-A. Dat lukte door het bestand via tien gecombineerde frequenties te downloaden. We zullen daarom nog wel een tijdje geduld moeten hebben voor je mobiele telefoon dergelijke snelheden haalt, want deze techniek is vooralsnog alles behalve gebruikelijk in smartphones.

Nog geen reacties

  1. Ik vind 4G nu al bizar snel. Het aantal MB’s dat ik verstook is van gemiddeld 350 mb naar 1500 mb gestegen. Mijn Internet gedrag is niet veel veranderd maar content word tegenwoordig in HD gestreamt.. evenals advertorials 🙁

  2. Ik vind 4G nu al bizar snel. Het aantal MB’s dat ik verstook is van gemiddeld 350 mb naar 1500 mb gestegen. Mijn Internet gedrag is niet veel veranderd maar content word tegenwoordig in HD gestreamt.. evenals advertorials 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *