Vergeten TV-serie Bruce Lee alsnog uitgebracht [trailer]

bruce-lee-serie-warrior
Legendarische tv-acteur en vechtlegende heeft op 5 april weer première.

Hoewel de legendarische Bruce Lee slechts 33 jaar werd wist hij haast in zijn eentje de Oosterse vechtkunst en westerse films te verbinden. Nog altijd spreekt zijn naam, zowel bij vechtsportliefhebbers als filmfans, tot de verbeelding. Bruce Lee werd in 1940 in San Francisco geboren. Na een paar maanden keerden zijn ouders, die bij de Chinese staatsopera werkten, terug naar China. Daar groeide Bruce Lee op tot de vechtsporter en acteur die later Hollywood en de wereld zou veroveren.

Het was minder bekend dat Bruce Lee ook zelf scenario’s schreef. Zo probeerde hij in 1971 een serie te slijten aan diverse studiobazen. Die zagen het project niet zitten en kozen ervoor om de al even legendarische film ‘Kung Fu’ uit te brengen. Lange tijd verdween het scenario in de vergetelheid en hield zijn dochter Shannon Lee het script in bewaring. Toen regisseur Justin Lin (onder meer bekend van ‘Fast and the Furious 6′ en ‘Star Trek Beyond’) van het script hoorde was hij direct geïnteresseerd. Zijn interesse sloeg om in verbazing toen hij de goedkeuring van Shannon en het originele script in handen kreeg. Bruce Lee had de serie zelf uitgewerkt en voorzien van allerlei commentaren en aanwijzingen. Hij raakte uiteraard enthousiast en het resultaat gaat op 5 april in première, het eerste seizoen van Warriors.

Warriors neemt je mee naar het San Francisco van de 19de eeuw. Hier arriveert de martial arts student Chinese Ah Sham (hoofdrol, gespeeld door de Engels/Japanse acteur Andrew Koji). Hij komt al snel terecht in de duistere wereld van de Chinese bendes (Thongs) en hun onderlinge strijd (de zogenaamde Thong Wars). Daarnaast heeft hij te maken met de oorspronkelijke inwoners van San Francisco die de massale immigratie van de Chinezen beu zijn. Het gevolg laat zich raden, conflicten, intriges en spanning. Met Bruce Lee als schrijver ontbreken de spannende martial arts gevechten natuurlijk niet. Of Bruce Lee ook een legende wordt bij de volgende generaties gaan we vanaf 5 april meemaken. Uiteraard delen we de voorpret alvast met een spannende trailer.

[gv data=”b5Dt-5Pv61Q”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *