Verborgen functies van iOS 10 die je moet kennen, deel 2

ios verborgen functies
Er is namelijk nog genoeg dat gebruikers niet weten over iOS 10.

Vorige week schreven we een artikel over verborgen features van iOS 10 die ontzettend handig zijn en die je daarom ook zeker moet kennen. Dat was echter een kleine greep uit de vele extra functionaliteiten van iOS 10. Daarom een vervolg met nog vijf verborgen functies van iOS 10 die je moet kennen.

1. Alle notificaties wissen
Net als dat je in iOS 10 vanaf nu alle Safari-tabbladen in één keer kan sluiten, is dat nu ook mogelijk met al je notificaties. Hier heb je echter wel 3D Touch voor nodig. Wanneer je in je notificatiescherm bent of wanneer je iPhone vergrendeld is kan je al je notificaties wissen door hard op het ‘x’-icoontje te klikken en vervolgens ‘Wis alle meldingen’ te selecteren.

2. Personaliseren leesbewijzen
Aangeven of je een leesbewijs wou sturen of niet kon al langere tijd in iOS. Maar nu kan het ook per contact. Erg handig. Ga hiervoor naar een iMessage-gesprek en klik rechtsboven op het ‘i’-icoontje. Zet vervolgens de optie ‘Stuur leesbewijzen’ aan of uit voor de betreffende contactpersoon. Dit kan je vervolgens instellen voor elke contactpersoon apart.

3. Auto parkeren
Is je iPhone (of iPad) verbonden met de Bluetooth van je auto of met Apple CarPlay? Dan kan je vanaf nu in de Kaarten-app zien waar je auto geparkeerd staat. Uiteraard heb je wel een GPS-signaal nodig voor deze functie. Je kan niet alleen zien waar je auto geparkeerd staat, maar je krijgt ook gelijk een notificaties met de betreffende plek erin wanneer je van je auto wegloopt. Deze functies is in te stellen via: Instellingen -> Kaarten -> Toon parkeerlocatie.

4. 3D Touch en control center
Wanneer je control center opent in iOS 10 krijg je onderaan het paneltje vier icoontjes te zien, die van je zaklamp, timer, rekenmachine en camera. Met 3D Touch hebben deze vier icoontjes extra functies gekregen. Wanneer je op de Zaklamp klikt, krijg je de optie tussen fel, medium of weinig licht. Wanneer je op Timer klinkt krijg je direct de optie om verschillende tijden in te stellen, onder andere 1 minuut, 5 minuten en 20 minuten. Met Rekenmachine kan je direct vanaf het icoontje een getal kopiëren en via het het camera-icoontje kan je uit verschillende camerafuncties kiezen, zoals foto, video of slowmotion.

5. Voicemail transcriptie
iOS 10 heeft de mogelijkheid om nieuwe voicemailberichten gelijk te transcriberen, waardoor je voicemail niet meer hoeft te bellen, maar je voicemailbericht gewoon kan lezen. Scheelt weer tijd en belminuten. Deze functies is er echter afhankelijk van of je provider deze functionaliteit aanbiedt. Volgens onze gegevens doet nog geen een provider dit in Nederland. Maar dat zal niet lang meer op zich wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *