Veel meer iOS-updates sinds Tim Cook aan het roer is

Veel meer iOS-updates sinds Tim Cook aan het roer is
Dat is opmerkelijk.

Een nieuwe CEO, een nieuw beleid. Sinds Tim Cook het stokje heeft overgenomen van Steve Jobs is Apple op een paar punten flink veranderd. Compleet nieuwe producten, een andere marktstrategie, maar ook: veel meer updates. Dat blijkt uit een nieuw rapport, gepubliceerd door Venturebeat.

Onder leiding van Tim Cook heeft Apple 51 procent meer updates uitgebracht in vergelijking met Steve Jobs. Ieder jaar komt het techbedrijf traditioneel met een nieuwe versie van iOS en daaropvolgend komen kleinere (beveiliging)updates. Toen Jobs nog aan de leiding stond werden 6,75 updates per jaar uitgebracht. Tien jaar later, onder leiding van Cook, brengt Apple meer dan 10 updates per jaar uit.

Steve Jobs is sinds januari 2011 geen CEO meer van Apple. Later dat jaar kwam hij te overlijden. De eerste iPhone werd in 2007 uitgebracht. iOS 11, de laatste versie van het mobiele besturingssysteem, heeft de afgelopen maanden diverse keren onder vuur geleden. Fouten, glitches en beveiligingsissues hebben ervoor gezorgd dat Apple regelmatig met updates moest komen.

7 Comments

 1. Dit is bijna hetzelfde als zeggen dat ‘het beter gaat met de economie van de VS omdat Trump aan het hoofd is’.

  Vroeger was de iPhone (met iOs) bijna een unicum: meest vooruistrevend. Maar ook weinig flexibel.
  Nu is de concurrentie op een vergelijkbaar niveau gekomen (of als je de aanhangers van de concurrentie dit vraagt: er voorbij). Er moet nu meer mogelijk zijn. Alles moet sneller en gecompliceerder en tegelijk.

  Uiteindelijk zie je dat Apple, ook na gekke Steve is door blijven groeien, profit margins goed zijn en totale profit hoog is.

  Echter: Apple kwam met een 1-merk PC uit; werkte goed, Apple is daar.
  Apple kwam met imacs; werkte, Apple maakte stap.
  Toen de ipod, itunes store en toen de iphone.
  En nu al 10 jaar eigenlijk niks….

  • @gregorius: “en nu al 10 jaar eigenlijk niks”. De Watch was toch wel vooruitstrevend en is in praktisch ongewijzigde vorm nog steeds marktleider van alle horloges (ook ‘niet slimme’).

   • @rynnus: Wat was er vooruitstrevend aan de Iwatch dan ? Er waren vele smartwatches voor de Iwatch en er zijn ook genoeg watches die de vloer aanvegen met de Iwatch als je gaat kijken naar een daadwerkelijke smartwatch en wat je er dus mee kan.

    Verkoopcijfers maken niet direct een product tot de beste in zijn klasse.

    • @turbobrick: USP van de Watch is in mijn ogen de onverslaanbare, kinderlijk simpele en vloeiende OS en de user interface die (o.a. met de magic crown, dat draaiwiel) echt in een klasse apart staat. Geen enkele andere smartwatch heeft dit zo goed voor elkaar. Het smartphone op je pols idee was hierdoor, zeker destijds, een nieuwe ervaring.

     • @rynnus: zo goed voor elkaar ? Je haalt met moeite de dag met goed gebruik.
      Hij ziet er na 3 jaar nog steeds uit als een. Kinder horloge en de prijs is bizar.

      Weleens een Gear S3 gezien met die draaiende bezel ? Stuk sneller en intuïtiever dan die kleine crown. Always on display. Red je met gemak 2 dagen. Storage op de device zelf en het ziet er uit als een echt horloge en kan je dus altijd dragen.
      Daarbij kan je kiezen uit 4 miljoen. Standaard pols bandjes zonder dat ze je een maandsalaris kosten.

   • @jamesbond007: Nee hoor; totaal niet vergeten.
    De Ipad is en was niets meer dan een iPhone met groter display waarbij ze de telefoon functie weglieten.
    Waar iedere fan zei dat tablets de toekomst waren en al het mobiele over zou nemen; heeft vrijwel iedereen een laptop voor het echte werk en hebben veel minder mensen een ipad. En als ze die hebben, is het voornamelijk voor de leuk.
    Daarom zou ik zeggen dat de iPad zeker een winstmaker is voor Apple, maar voornamelijk rust op het succes en de image die verkregen is door de iphone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *