Vanaf nu offline Netflixen op je PC

Zo wil Netflix gaan domineren in Hollywood
Het duurde even, maar dan heb je ook wat.

Vorig jaar maakte Netflix het eindelijk mogelijk voor haar nog altijd stijgend aantal abonnees om een groot deel van de beschikbare films en series te downloaden op onze iOS en Android-toestellen. Handig wanneer je ook zonder internetverbinding wil Netflixen. Deze veelgevraagde feature ging echter voorbij aan PC-gebruikers, wat voor nogal wat rumoer zorgde.

Gelukkig zijn ze bij Netflix er ook achter dat zelfs Windows-gebruikers wel eens een keer offline zijn en in die tijd gewoon willen genieten van het Netflix-aanbod. Dankzij een update van de Netflix-app voor Windows 10 (dus niet de webversie) kun je voor het eerst tv-series en films downloaden op je computer.

Op dit moment is er helaas nog niet veel content die de offline feature ondersteunt. Veel van het materiaal dat offline beschikbaar gesteld wordt, is afkomstig van Netflix. Denk hierbij aan House of Cards en Orange is the New Black. De verwachting is dat dit langzaam maar zeker wordt aangevuld nadat Netflix deze issues omtrent licentierechten heeft uitgevogeld.

Naast dat deze feature handig is voor gebruikers die op een bepaald tijdstip geen internetverbinding tot hun beschikking hebben, komt offline kijken ook ideaal van pas wanneer je een (te) trage internetconnectie hebt. Op deze manier kun je alsnog in hoge kwaliteit je favoriete films en shows bekijken zonder gestotter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *