UWV-website werk.nl is goed stuk, overheid is het beu

Wegwerkzaamheden, maar dan anders
Op het moment dat een overheid, ongeacht welke, zich met IT-projecten gaat bezigen, houden wij ons hart vast. Nu wil de Tweede Kamer een alternatief voor werk.nl, het portal voor werklozen. Mogen wij werkt-een-beetje.nl voorstellen?

Normaal gesproken is de Tweede Kamer er niet om falende websites te fixen, maar in dit geval was het toch echt nodig. De VVD en SP willen nu dat er een oplossing wordt gezocht voor de website die al bijna twee weken lang slecht tot niet bereikbaar is. Het UWV geeft toe dat er problemen zijn met hun site, maar houdt het vertrouwen dat het goed komt.

De gewraakte website werk.nl is het centrale portal waar alle werkelozen hun verplichte sollicitaties, ziekmeldingen en andere ongein doorgeven. Dat maakt het extra zuur, want nu is er immers de kans dat iemand op zijn donder krijgt omdat hij al twee weken lang geen sollicitaties doorgeeft. De beide politieke partijen leggen nu het probleem neer bij minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De VVD pleit voor het totaal stilleggen van het systeem, tot er een oplossing gevonden is. De SP wil dat er sowieso contact met de gebruikers wordt opgenomen en hen de situatie wordt uitgelegd. Tot die tijd is er simpelweg een boodschap op de site verschenen die meldt dat het ook telefonisch kan. De vraag is wat sneller is; wachten op een goedwerkende website of eeuwig in de wachtstand blijven hangen en conversaties met het bandje hebben…

No comments yet

  1. Die site is inderdaad dramatisch slecht, dat is waar.

    Maar er komt nog bij dat er een bedrijf achter zit dat volledig bestaat uit incapabele idioten.

    Ik kan nog een boekje open doen over de volledig tegenstrijdige en buitengewoon wonderlijke regels waardoor het UWV ervoor zorgt dat mensen juist NIET aan het werk gaan.
    Dat is hier echter niet relevant, maar ik verwacht dat uiteindelijk het UWV nog wel zal zeggen; ja die site was niet goed, dat is de oorzaak van alle problemen.
    Zodat alles op die site afgeschoven wordt, terwijl dat maar een klein onderdeeltje is van het gigantische probleem dat UWV heet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *