Twee keer per jaar een nieuwe iPhone? Het lijkt bevestigd

Apple zou met twee iPhones per jaar komen
Apple zou haar releaseschema helemaal aanpassen.

Eerder deze maand schreven we dat Apple misschien haar hele launch-strategie gaat omgooien. Dat was op basis van een analyse die – op dat moment – een beetje onrealistisch leek. Nu horen we nogmaals hetzelfde geluid, ditmaal van een nóg betrouwbaardere bron.

Volgens analist Ming-Chi Kuo van het Taiwanese TF Securities gaat Apple namelijk precies dat doen. Voortaan zouden er twee keer per jaar nieuwe iPhone’s uitkomen. Dat is dus in plaats van de eenmalige release van een nieuwe serie ieder najaar. En als Kuo dat zegt, dan is dat in de meeste gevallen waar. Niet allerminst heeft hij daarom zelfs een eigen tag bij ons.

Volgens de analist zou het gaan om een tweejaarlijkse release die opgedeeld is twee soorten smartphone. In het voorjaar zouden de goedkope iPhones uitgebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan de aankomende iPhone 8-achtige smartphone, de opvolger van iPhone SE. We zouden natuurlijk gewoon iPhone SE 2 kunnen zeggen, maar geruchten stellen dat de volgende SE een belachelijk verwarrende naam krijgt.

In het najaar lanceert Apple vervolgens de high-end smartphones die we de laatste jaren van ze gewend zijn. In de eerste plaats hebben we het dan over de al veelbesproken iPhone 12. Dat de volgende grote iPhone al zoveel aandacht krijgt zou overigens behoorlijk nadelig zijn voor de huidige reeks iPhones.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat Apple dus definitief hun releasestrategie gaat aanpassen. Dat dit nieuwe schema vanaf aankomend jaar al van toepassing gaat zijn is onwaarschijnlijk. Dan hadden we immers al wel wat meer gehoord over het goedkopere toestel, dat dan nu al aan de horizon zichtbaar zou moeten zijn. Apple heeft de theorie nog niet ontkracht of bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *