Turks ministerie wil een verbod op Minecraft

Turks ministerie wil een verbod op Minecraft
Minecraft, het lieve spelletje dat je kroost wegwijs maakt in de wereld van bouwstenen, is volgens Turkije extreem gevaarlijk. Zo gevaarlijk dat er een verbod in de lucht hangt.

Güle güle Minecraft!

In februari werd er door de Turkse regering een onderzoek ingesteld naar de geweldadige kanten van Minecraft, het populaire spel dat onlangs voor $2,5 miljard door Microsoft werd gekocht. Het spel zou jongelui namelijk aan kunnen zetten om mensen en dieren te mishandelen. Ja, er zijn in Minecraft clans die rondrennen en elkaar de virtuele hersens inslaan, maar het is geen Duke Nukem danwel Doom. Toch vraagt het ministerie van familiale en sociale zaken op basis van het onderzoek aan de regering van Erdogan om het spel te verdienen.

‘Gebaseerd op geweld’

Uit het onderzoek komt naar voren dat Minecraft weliswaar bevorderend kan zijn voor de creativiteit van kinderen, aangezien het bouwen van dingen centraal staat, maar er moeten ook ‘wezens worden gedood’ om je onroerend goed te beschermen. “Kortom: de game is gebaseerd op geweld”, aldus het onderzoek.

Kinderen zouden zomaar eens de echte en de virtuele wereld met elkaar kunnen verwarren (het staat er echt), waardoor de dieren kunnen gaan mishandelen, zonder stil te staan bij de pijn die het dier dan voelt. Ook wordt gevreesd voor sociale isolatie en het in de hand werken van online pestgedrag.

Een rechtbank moet later besluiten of het verbod op Minecraft in Turkije ook daadwerkelijk wordt ingevoerd.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *