Top 5: De gekste niche alternatieven voor Netflix

Er is vanalles
Netflix heeft een hoop beperkingen, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

Netflix is de absolute baas van de streamingdiensten en dat gaat niet heel snel veranderen. Toch hebben zelfs de grootste platforms beperkingen en ik ben dan ook regelmatig teleurgesteld dat een klassieke film, serie of docu niet op Netflix te vinden valt. Gelukkig zijn er voor de film buffs, anime-liefhebbers en indie-fanaten meer dan genoeg alternatieven. Dit zijn de vijf gekste alternatieven om aan je specifieke film-, serie- en docu-wensen te voldoen.

Mubi
We trappen af met een streamingdienst puur gericht op echte cineasten. Mubi featured helemaal niet zo veel films, maar waardeert kwaliteit over kwantiteit. De extreme curatie zorgt voor een aanbod van rond de 30 films; iedere film is 30 dagen te bekijken en iedere dag wordt er een nieuwe film toegevoegd. Dit zorgt voor een constant evoluerende catalogus van veelal klassieke/onbekende films. Verwacht geen Fast & Furious of Marvel-film, maar onbekende pareltjes. Perfect om je film-horizon te verbreden.

7 dagen gratis proberen, daarna €8,99/maand

Shudder
Sommigen hebben daarentegen helemaal geen zin in pretentieuze toelie en willen gewoon lekker griezelen. Shudder is een streamingplatform waarop je alleen maar horrorfilms vindt. Niet voor mij weggelegd, maar weldegelijk een service waar heel film griezelfanaten warm van zullen worden. Het handige aan Shudder is dat er een hoop sub-genres op te vinden zijn. Ben je op zoek naar psychologische horror of juist een zombie-flick?

Shudder is nog niet in Nederland beschikbaar, maar hey, lang leven VPN?

7 dagen gratis, daarna £4.99/maand

HayU
Het staat al in de titel en ik ben bijna bang om deze dienst hier neer te zetten, maar ook deze niche kan op zijn wenken bediend worden. HayU is een streamingplatform waarop je zo’n beetje alle beste en slechtste reality TV-series kunt checken. Ja, echt. Als dit platform je aanspreekt, zou ik je aanraden om toch ook iets als Mubi te overwegen, maar uiteindelijk valt over smaak niet te twisten.

Ook HayU is niet in Nederland te verkrijgen maar wederom: VPN!

€5.99/maand

Crunchyroll
Crunchyroll is een van de weinige succesverhalen van een illegaal platform dat gigantisch werd en de ‘doorstart’ maakte als legale dienst. Het streamingplatform is een welbekende term onder anime- en magna-fans en fungeert dan ook als nummer 1 op het gebied van alles geanimeerd. De veelal obscure wereld van anime trekt velen niet en ook ik was een scepticus totdat ik ontdekte dat er letterlijk voor iedereen wat bestaat. En je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat op Crunchyroll. Om je een handje te helpen vind je hier de drie beste instap-anime’s die gewoon op Netflix te vinden zijn.

30 dagen gratis proberen, daarna €4.99/maand

Tubi
Tubi is een algemene streamingdienst met een catalogus van (naar eigen zeggen) 40.000 producten, waaronder klassieke en nieuwe films, docu’s en anime. Waarom is dit anders dan Netflix, vraag je je af? Omdat het geheel gratis is! Natuurlijk zijn de goede kwaliteit en het handige zoekmenu van Netflix handig, maar Tubi is gratis. Nu, we weten allemaal dat gratis nooit echt gratis is tenzij het illegaal is. Tubi is legaal en gratis, maar featured een reclamesysteem. Soms kijk je een film zonder reclame, soms moet je door een paar commercials zitten. Je moet er wat voor over hebben, toch?

Tubi is sinds de nieuwe Europese wetgeving even niet meer beschikbaar, maar naar eigen zeggen, refererend naar de Terminator:”‘I’ll be back.”

Bonusronde
Je zult versteld staan hoeveel gekke streamingdiensten er beschikbaar zijn. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van de tenenkrommende producties uit Bollywood? Dan is Spuul iets voor jou. Ben je meer van de classy Britse tv-series en films? Dan is BritBox jouw dienst. Heb je kleine kinderen of ben je zelf helemaal weg van Disney? Dan is DisneyLife perfect voor je.

2 Comments

  1. Eigenlijk nooit over nagedacht, dacht dat je inderdaad Netflix had daarnaast amazon, nu ook hier niet meer, en daarnaast dingen als videoland en film1. Maar Mubi is net iets wat ik zoek, af en toe een goede film te kunnen zien en niet alle overload aan bagger van Netflix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *