Top 10 dingen om GoPro’s aan te hangen [video]

Wouter, laat die dingen nou, die zijn niet van jou
GoPro’s zijn toffe kleine cameraatjes, die mensen uitnodigen om ze overal aan te bevestigen en zo de meest coole shots te krijgen. Ze worden steeds populairder door hun handzame formaat en goede kwaliteit beelden. Wij dachten, hoog tijd voor een top 10 van coole dingen om je GoPro aan te hangen en vette filmpjes te maken.

Canadezen
Dit groepje jongeren heeft hun GoPro aan een stok bevestigd, en kunnen zo zichzelf filmen in allerlei activiteiten. Het filmpje volgt ze een jaar lang, waarin ze laten zien hoe Canadezen hun vrije tijd doorbrengen.
[gv data=”jWIRa-_1wrQ”][/gv]

Golfers en golfsticks
Het feit dat GoPro’s klein zijn maakt het makkelijk om deze mee de golfbaan op te nemen. In dit filmpje zien we hoe de golfers hun sport zien, maar ook het oogpunt van de golfstick, het elektrische karretje waarmee ze over de baan crossen, en zelfs de hole aan het einde van de baan worden niet overgeslagen
[gv data=”vCkknfHDOGc”][/gv]

Indoor Karts
Kartbanen zijn overal, en een leuke manier om heel goedkoop toch een vorm van autosport te kunnen beoefenen. Natuurlijk wil je dit dan wel delen met je vrienden later, of je rondjes terug kijken om te zien hoe je de volgende keer nét iets harder erdoorheen kan rossen.
[gv data=”391Q1dH2WnI”][/gv]

Radiografisch bestuurbare helikopters
Overal in het nieuws hoor je tegenwoordig berichten over spionage-drones. Maar er bestaan al jaren uit de kluiten gewassen speelgoedheli’s die ons luchtruim ook onveilig maken. Deze dingen wegen een kilo of 3, kunnen vaak ook hun eigen gewicht tillen en hebben honderden meters aan bereik. Ideaal om een cameraatje aan te hangen en de buurt vanuit een ander oogpunt te bekijken dus.
[gv data=”xT-Pf2Hekg4″][/gv]

Surfers en surfboards
Bij het surfen heb je alle ingrediënten voor coole actiefilmpjes. Water, snelle bewegingen en spectaculaire valpartijen. Geen wonder dat er genoeg surffilmpjes op het internet te vinden zijn. In dit filmpje zitten de camera’s zowel aan de boards als aan de surfers zelf vast. Omdat we van jullie houden; even pauzeren op 2:35, warm aanbevolen.
[gv data=”VsLBbbfWE9k”][/gv]

Ballonnen
Niet meteen doorscrollen naar het volgende filmpje. We bedoelen hier niet die dingen die je op de kermis van Floppy de Clown krijgt, maar grote weerballonnen die enorme hoogtes kunnen bereiken. In dit filmpje hebben een paar mensen een GoPro en een GPS tracker aan zo’n ding gebonden en deze opgelaten. Bij een hoogte van 80.000 voet (iets meer dan 24 kilometer) klapte de draagballon en viel het pakketje weer terug naar aarde. De hele vlucht, inclusief val, staat in het filmpje.
[gv data=”UAifzh7_-cg”][/gv]

De onderkant van een skateboard
Als er iets is waar mensen vaak bij op hun muil gaan dan is het wel skateboarden. Daar gaat het volgende filmpje niet over. Dit filmpje staat op deze lijst vanwege het unieke camerastandpunt. De GoPro zit onderop het board, en filmt de straten van New York centimeters van de grond af.
[gv data=”0Rujo4ove2A”][/gv]

Een skiër
Net zoals bij skateboarden hebben skiërs ook een erg hoog muilpleurrisico. Ook in dit filmpje gebeurd dat niet. Hij staat in deze lijst vanwege het nogal onverwachte einde. We zullen het niet verklappen, en hou in gedachte dat niemand in dit filmpje gewond is geraakt.
[gv data=”SwbP9WLX3fY”][/gv]

Rallyauto’s
Op hoge snelheid door de bossen heen scheuren in opgevoerde hatchbacks. Klinkt goed, en is perfect om te filmen vanuit het perspectief van de coureur. In dit filmpje zie je rally- en rondscheurlegende Ken Block die zijn Fordje uit laat waaien in een bosrijke omgeving.
[gv data=”zx94PMX7efY”][/gv]

Een Rottweiler
De afsluiter van deze lijst is onze trouwe viervoeter. In dit filmpje draagt Kimbo de Rottweiler een camera rond z’n borstkas om ons mee te laten genieten van al wat een nieuwsgierige hond uitspookt bij het uitlaten. Het gesnuffel aan objecten, overal naartoe rennen, aan jezelf krabben, hijgen, en natuurlijk blaffen naar alles wat je niet snapt. Geniet mee met onderstaand filmpje.
[gv data=”vL3BMuv82CE”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *