Top 10: De beste Xbox One-games die iedereen moet hebben

Must-have!
Deze 10 pareltjes zijn een must-have voor Xbox-gebruikers.

Met het einde van deze generatie consoles in zicht wordt het tijd om de balans op te maken en te kijken welke Xbox One-titels een must-have zijn voor alle eigenaren van Microsoft’s console. Hoewel de absolute winnaar van exclusieve titels toch wel PlayStation is (God of War, Uncharted, The Last of Us, Spider-Man, Horizon: Zero Dawn en ga maar door) zijn er toch een paar pareltjes die ook Xbox-fanaten niet mogen overslaan.

Nu hebben we natuurlijk niet de capaciteit om te bepalen welke game jij het vetst vindt, dus daarom hebben we de lijst opgedeeld in sub-categorieën; er is voor iedereen wat wils. Dit zijn 10 van de beste Xbox One-games die je (afhankelijk van het genre) in je collectie moet hebben. Mis je een titel? Laat het ons weten in de comments!

1. Sea of Thieves – Co-Op Multiplayer
Na de release was Sea of Thieves niet per se de meest complete game maar ondertussen is het meer dan de moeite waard. Online bestuur je (eventueel samen met maten) een boot in een fantasierijke piratenwereld vol zeemonsters, ondoden en uiteraard andere piraten. Wat volgt zijn hilarische taferelen in een unieke omgeving.

[gv data=”r5JIBaasuE8″][/gv]

2. Red Dead Redemption 2 – Open Wereld & Verhaal
Uiteraard is geen lijst (en game-collectie) compleet zonder Red Dead Redemption 2. Het cowboy-epos van Rockstar werd niet voor niets als perfect bestempeld en het zette mij er zelfs aan om er speciaal een Xbox One voor aan te schaffen. Tja, wist ik veel dat hij zo snel op PC uit zou komen. Hoe dan ook, een meeslepend, interactief en belachelijk gedetailleerd verhaal in een levendige open wereld, compleet met briljante actie, prachtige graphics en de natte droom voor iedere cowboy.

[gv data=”eaW0tYpxyp0″][/gv]

3. FIFA 20 – Sport
In onze review waren we redelijk kritisch op de nieuwste versie van EA’s populaire voetbalgame. Desalniettemin is het een game waar zo’n beetje iedere voetballiefhebber (en zelfs de overige groep gamers) van kan genieten. FUT houdt je urenlang online zoet terwijl er genoeg andere modi (zoals Volta) te verkennen zijn als je naar iets anders opzoek bent. Een must-have voor mannen die lekker met hun maten willen gamen op de bank.

[gv data=”vgQNOIhRsV4″][/gv]

4. Gears 5 – Tactische Shooter
Hoewel de Gears of War-franchise misschien niet meer zo populair is als dat het ooit was, is deze horror-shooter een uitstekende Microsoft exclusive voor fans van verhalende, tactische shooters. Vergeet daarbij ook zeker niet de geweldige muziek (gecomponeerd door Game of Thrones- en WestWorld-componist Ramin Djawadi). Oh, wees overigens wel netjes in de online omgeving van de game, anders loop je kans om pakweg 2 jaar gebanned te worden!

[gv data=”fi-r-hBnCp4″][/gv]

5. Ori and the Blind Forest – Indie
Er zijn maar weinig games met een Steam-score van 96% en dat zegt al een hoop. Voeg daar alle razend enthousiaste review bij en je hebt een indie die bergen deed verzetten. In essentie is het een puzzel/platformer maar de unieke artstijl, prachtige muziek en het meeslepende verhaal maken dit een van de meest impactvolle games uit dit lijstje. En ik heb Red Dead Redemption 2 uitgespeeld…

[gv data=”cklw-Yu3moE”][/gv]

6. GTA V – Kom op, GTA
Ok, ik kon geen categorie om GTA V in dit lijstje te krijgen, maar kom op, het is GTA. Het is een van de populairste game franchises op aarde en deel V is tot dusver het magnum opus in de franchise. Je moet onder een steen geleefd hebben om niet te weten waar de game om draait en afgezien van een geweldig en bij vlagen hilarisch verhaal is er natuurlijk ook nog GTA Online (met constante updates) voor oneindige uren speelplezier. Simpelweg een must-have.

[gv data=”lX_IN4v-RnA”][/gv]

7. Forza Horizon 4 – Racing
Uiteraard is een Xbox-lijst niet compleet zonder de iconische racing franchise van Microsoft. De game zit boordevol auto’s (check de gigantische volledige lijst hier) en dat is voor veel liefhebbers al genoeg reden om de game in huis te halen. Voeg daar soepele racing aan toen (met simulaties die je het leven eventueel zuur kunnen maken) en je hebt een racegame voor zo’n beetje iedereen.

[gv data=”zJ477xAIlgU”][/gv]

8. Quantum Break – Unieke Setting
Quatum Break is op het eerste gezicht een simpele shooter met een zeer meeslepend verhaal. De setting zorgt er daarentegen voor dat de gameplay zelf ontzettend interessant wordt. Je bent namelijk bijna een superheld die tijd en ruimte kan buigen. Daardoor zijn vuurgevechten bijna een zandbak waarin je alles kun uithalen wat je wilt. Heel erg vet om te doen en alleen daarom al een aanrader.

[gv data=”KyNYbVPSs38″][/gv]

9. Halo 5: Guardians – Sci-Fi Shooter
En uiteraard is een Xbox-lijst ook niet compleet zonder Halo. De iconische franchise brengt spelers naar uiteenlopende planeten om met Master Chief te knokken tegen allerlei buitenaards gespuis. En een Halo-game is niet compleet zonder meeslepend verhaal en een uitdagende multiplayer.

[gv data=”Rh_NXwqFvHc”[/gv]

10. Assassin’s Creed: Odyssey – RPG
Als hekkensluiter hebben we vandaag de laatste Assassin’s Creed, die zich ditmaals afspeelt in de Oudheid. De game geeft je een gigantische open wereld waarin jij je waardig kan tonen als Griekse assassin. Je kunt je karakter dusdanig uitrusten met wapens en bepantsering en je vaardigheden uitbreiden met skills en perks dat ik het een RPG-noemer heb gegeven. Uiteindelijk is het daarnaast nog steeds gewoon een heerlijke Assassin’s Creed, vol met alternatieve geschiedenis, klimmen en klauteren en heel erg veel doorgesneden slagaderen.

[gv data=”s_SJZSAtLBA”][/gv]

Lees ook: Top 5 beste alternatieven voor Minecraft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *