Top 10: De beste games voor op je Super Nintendo

Top 10: De beste games voor op je Super Nintendo
Even terug in de tijd. Kan jij je de Super Nintendo of SNES nog herinneren? Ik wel, toen was multiplayer nog gewoon bij elkaar op de bank. In de jaren is er een hoop veranderd.

De Super Nintendo was de opvolger van de NES, die inmiddels een cultstatus heeft bereikt. Van 8 bit naar 16 bit was voor velen een gigantische stap voorwaarts. De SNES wordt door sommigen nog steeds opgestart om even lekker retro een spelletje te spelen. Maar welke spellen konden echt niet ontbreken in je gamescollectie?

10 – Earthworm Jim

[gv data=”EolW7ZxAOJ8″][/gv]

Wat was er nou mooier dan een worm in een ruimtepak die met een plasma gun een eindbaas met de naam ‘Slug-for-a-Butt’ moest verslaan? Dit was de eerste keer dat we Earthworm Jim als een spel karakter zagen. Hierna zouden nog vele versies van het spel volgen.

9 – Super Bomberman

[gv data=”uxhzsTI_LwI”][/gv]

Dit was het eerste multiplayer spel op de SNES wat met z’n vieren tegelijk gespeeld kon worden. Hier kan ik me dan ook nog wel van herinneren dat we menig uurtjes op de bank elkaar het leven zuur probeerde te maken. Misschien wel één van de simpelste spellen maar daarnaast zo verschrikkelijk verslavend.

8 – Donkey Kong Country

[gv data=”whp2Y_MjTXs”][/gv]

Het spel dat de redding van de SNES zou betekenen. In 1994 kwam de Sony Playstation uit die mooiere graphics had met 3D animaties. Met Donkey Kong Country bewees Nintendo dat zijn SNES nog niet was uitgeteld. De graphics van Donkey Kong Country waren dan ook verbluffend te noemen voor een 16 bit systeem.

7 – Mega Man X

[gv data=”F7Zxt7yZ2R4″][/gv]

Met deze nieuwe Mega Man werd het mogelijk om tegen muren op te klimmen om eindbazen als Sting Chameleon en Chill Penguin te ontwijken. Dit was ook de eerste Mega Man in een lange serie die op de SNES zelfs tot drie keer uitkwam.

6 – Star Fox

[gv data=”YNu1lLFFk0I”][/gv]

Een 3D simulator waar je als speler echt wel even aan moest wennen. Dit was voor op de SNES een hele grote stap vooruit. In plaats van 2D scrollen kwamen de vijanden nu echt op je af en had je de ‘vrije’ keus om over je beeldscherm te vliegen.

5 – Super Mario Kart

[gv data=”AlAmXXNz5ac”][/gv]

De eerst echte Super Mario Kart. Dit spel moet iedereen wel een keer in zijn leven hebben gespleeld. Hiervoor was het allemaal maar saai. Met Super Mario Kart werd racen weer leuk en krijg je een hekel aan je vrienden zodra ze weer een banaan voor je neer gooiden.

4 – Street Fighter II Turbo

[gv data=”mWBclZWe6Mg”][/gv]

Zodra je techniek doorhad van de ‘Hadouken’ was je zo goed als onverslaanbaar. Hier hebben mijn vrienden en ik toch wel wat uurtjes aan gespendeerd. Voor mij was en is Street Fighter nog steeds één van beste vechtspellen op welke console dan ook.

3 – Super Mario World

[gv data=”AqturoCh5lM”][/gv]

Een SNES-lijst zonder Super Mario World zou niet compleet zijn. Het spel waar iedereen wel goede herinneringen aan heeft.

2 – Super Metroid

[gv data=”RXVA_RDzxss”][/gv]

Met zijn superieure level design was dit toch wel één van de best 2D actie spellen op de SNES. De wereld waarin je rond kon lopen was ook nog eens gigantisch.

1 – The Legend of Zelda: A Link to the Past

[gv data=”cw3cjkk7FAY”][/gv]

Als absolute nummer 1 heb ik voor The Legend of Zelda: A Link to the Past gekozen. Dit wordt zelfs door velen omschreven als het beste spel ooit. Feit is wel dat ik hier vele uren zoet mee was, daarom staat hij voor mij ook op nummer 1 in deze Top 10.

Ben ik nog een spel vergeten waarvan jij vind dat hij hier absoluut in had gemoeten? Laat het weten in de comments.

3 Comments

 1. Wat dacht je van Killer Instinct? Eigenlijk denk ik dat je geen top 10 kan maken van de super nintendo, puur alleen vanwege het feit dat er zoveel top titels ervoor zijn.

 2. Ik speel nog geregeld op mijn SNES.
  Heb hem voor mijn 10e verjaardag gekregen in 1992.

  Heb meerdere spellen gehad, zoals F-Zero, Lawnmower Man, Mega Man, Mortal Kombat, DK Country…

  Maar heb er nu nog drie. En die speel ik nog immer grijs:
  – Mariokart
  – Supermario All Stars
  – Killer Instict.

  Geweldig om met Fulgore of Cinder de Ultra Brutal Combo te krijgen (45 >> hits)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *