Smartphone inruilen of verkopen? Zo vang je meer…

tips-smartphone-verkopen-meer-verdienen
Ook staan we nog even stil bij wat handige voorzorgsmaatregelen.

Sinds je de smartphone en een abonnement apart van elkaar kunt afsluiten wordt de markt voor tweedehands telefoons steeds groter. Er komen steeds meer (ver)kopers van ‘refurbished’ smartphones. Ook verkopen steeds meer particulieren hun smartphone. Daarom deel ik een aantal tips om meer geld te vangen voor jouw gebruikte smartphone.

Denk al aan verkopen als je een smartphone koopt
Voordat je een smartphone koopt is het handig om al aan de verkoop van jouw huidige toestel te denken. Zo wordt er vaak meer betaald voor het nieuwste, dan voor het één na nieuwste model. Zo is bijvoorbeeld de verwachting dat de inruilprijs voor een iPhone zakt als in september de iPhone XI gepresenteerd wordt. Anderzijds geven fabrikanten vaak flinke korting op het nieuwste model als ze weten dat er een nieuw apparaat aankomt (zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 10). Als je niet voor dat model gaat zijn er in aanloop naar Galaxy Unpacked vast mooie deals te scoren als je jouw iPhone inruilt voor een nieuwe Samsung, zoals zoveel mensen doen.

Bewaar de doos en de accessoires van jouw smartphone
Als je een nieuwe smartphone koopt zit deze vaak in een doosje met boekjes en accessoires, zoals kabeltjes en oordopjes. Als je de doos bewaart en ongebruikte accessoires in de verpakking laat kun je deze bij verkoop weer inleveren. Dit verhoogt het bod van de koper zeker.

Vergeet de accessoires niet
Heb jij accessoires gekocht, zoals bijvoorbeeld een hoesje of andere extra apparatuur? Verkoop deze dan ook direct mee. Vaak zijn ze te verouderd of anders van vorm om op jouw nieuwe smartphone te passen en jouw aanbod wordt completer.

Maak alles even schoon
Misschien gebruik je een screen protector waar inmiddels een barst in zit of is de smartphone door gebruik wat plakkerig geworden. Wellicht zijn de oordopjes iets verkleurd of is het doosje stoffig. Voor jouw vuiligheid wil niemand betalen, dus is een kleine schoonmaakbeurt, een frisse screen protector en setje schone oordopjes een makkelijke manier om de waarde te verhogen.

Nog even repareren?
Veel aanbieders geven online indicaties van de prijzen die zij bieden voor toestellen in verschillende staat. Mocht je een beetje schade aan jouw smartphone hebben dan kun je altijd even kijken wat dit in waarde scheelt. Vaak zie je, zeker bij nieuwere smartphones, dat de kosten van reparatie lager zijn dan het waardeverschil bij verkoop.

Neem de juiste voorzorgen
Als je het toestel eenmaal verkoopt is het belangrijk dat je de telefoon leeg maakt. Dit doe je het beste en snelste door een back-up te maken en die op een ander apparaat te zetten. Vervolgens zet je de te verkopen smartphone terug naar febrieksinstellingen en de verkoop kan van start! Overigens kan je voor de iPhone extra maatregelen nemen.

2 Comments

  1. Nu lukt het inruilen nog wel, maar over een jaar of twee is het klaar. Dan is 5G dermate gemeengoed én gewild dat vrijwel niemand nog een ‘ouderwetse’ 4G telefoon wil hebben. Dit zag je ook al gebeuren toen iedereen een snelle 4G telefoon wilde hebben en de oudere 3G telefoons aan de straatstenen niet meer kwijt te raken waren.

    • @rrrobert: Yup, de huidige aankoop die mensen gaan doen gaat mega veel afschrijven want over 1 jaar die nauwelijks te verkopen zijn omdat 5G vanaf januari 2020 een marketing ding gaat worden dus ook in vrijwel alle high end toestellen gaat zitten die je volgend jaar koopt.
      Alhoewel er nog lang geen (complete) 5G dekking zal zijn in 2020 koopt vrijwel niemand over een jaar een toestel dat het jaar erop niet mee kan doen met het 5G netwerk, tenzij het een koopje wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *