Tinder enorm populair: 1,18 miljoen gebruikers in Nederland

Tinder enorm populair: 1,18 miljoen gebruikers in Nederland
De digitale vleeskeuring dating-app Tinder blijft enorm populair in ons land. Inmiddels is 7 procent van de Nederlanders aan het Tinderen.

In oktober vorig jaar stond de teller van Nederlandse Tinder-gebruikers nog op 330.000, ongeveer 2 procent. Daarna steeg de populariteit explosief met 10 procent per dag. Die rek is er wel een beetje uit, maar het huidige gebruikersaantal van 1,18 miljoen is nog steeds enorm.

5 miljoen matches. Per dag

Van het totale gebruikersaantal is niets bekend vanuit Tinder, die info geven ze simpelweg niet vrij. Wel laat oprichter Justin Mateen aan iPhoned weten dat wereldwijd per dag 500 miljoen profielen worden bekeken, en dat lijdt dagelijks tot maar liefst 5 miljoen matches.

Voor degenen die de laatste tijd onder een steen hebben geleefd: Tinder is een digitale vleeskeuring waarbij de gebruiker Facebook-gekoppelde profielen in een regio kan opvragen. Vervolgens kies je bij een profiel voor een kruisje als je geen interesse hebt of een hartje als je oneerbiedige voorstellen wil doen meer over die persoon wil weten. Heeft die persoon ook bij jouw profiel op het hartje geklikt? Dan krijg je de kans om met elkaar te chatten.

Binnenkort wordt het waarschijnlijk ook mogelijk om extra functies van Tinder bij te kopen. Zoals het terughalen van afgewezen profielen en het geven van een virtueel cadeau.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *