Thermal Touch maakt de hele wereld interactief

thermal touch
Lees je wel eens iets in een tijdschrift of op een pak melk en wil je daar meteen meer over weten? Metaio gaat het mogelijk maken, want de Duitsers willen elk denkbaar object een touch interface geven met augmented reality.

Thermal Touch heet de technologie, die het principe van Google Glass naar een hoger niveau brengt. Het systeem maakt gebruik van twee camera’s: een lichtgevoelige én een infrarood camera. Die combinatie staat in verbinding met een tablet en kan dankzij de warmte die je achterlaat zien wat je aanraakt.

Daarnaast heb je een Augmented Reality-bril nodig (zoals de Google Glass) om je omgeving daadwerkelijk interactief te maken, zodat je echt kunt communiceren met de objecten die je tegenkomt. Denk aan het pak melk. Je wilt meer weten over een bepaald ingrediënt, drukt erop en krijgt de informatie die je zoekt meteen te zien.

Het principe staat dus als een huis, maar de techniek moet nog stukken verfijnder worden. Het prototype met twee camera’s en een tablet is leuk, maar in deze vorm nog te omslachtig en ingewikkeld voor dagelijks gebruik. Metaio is het daar gelukkig helemaal mee eens en sleutelt de komende jaren flink door aan Thermal Touch, vertelt CTO Peter Meier.

“Everyone is talking about wearable computing eyewear like Google Glass, but no one is talking about the best way to actually use those devices. We need natural, convenient interface to navigate the technology of tomorrow, and that’s why we developed Thermal Touch.”

[gv data=”t1HmYNqp8NM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *