Telegraaf.nl verspreidt weer malware

Telegraaf Malware
De misleidende titels, tendentieuze berichten en de sensatiezucht nemen we voor lief, maar malware hebben we toch echt liever niet wanneer we de website van De Telegraaf bezoeken.

Sinds vanochtend wordt er op de website van De Telegraaf malware geserveerd via een besmette banner. Vooralsnog is onduidelijk om welke vorm van malware het gaat, hoe lang deze al wordt verspreid en hoeveel computers er zijn besmet. De ongewenste code wordt/werd naar alle waarschijnlijkheid via het geautomatiseerde advertentie-netwerk gepresenteerd.

Fox-IT’er Ronald Prins zit op de zaak
https://twitter.com/cryptoron/statuses/362845697181102080

De kwestie heeft de aandacht van moederbedrijf TMG en het euvel wordt onderzocht. In de afgelopen maanden is het kwaadwillenden al twee keer eerder lukte om via gemanipuleerde banners malware te verspreiden. De websites van o.a. Nu.nl en NRC waren toen ook het slachtoffer. Op de website van De Telegraaf zelf zwijgt men hierover nog in alle toonaarden.

No comments yet

 1. De misleidende titels, tendentieuze berichten en de sensatiezucht. dat klopt.

  er is trouwens een nieuwe e-mail hack aan de gang, deze komt zogenaamd van telia, een tel bedrijf in t noorden van Europa, maar als je goed kijkt naar de afzender zie je teliia staan, in de email zit een link waar je op moet klikken (laten we dat maar niet doen)
  pas maar op. dit is de email

  Web Version | Update preferences | Unsubscribe

  Klicka Här

  Hallå,

  Tillgång till ditt konto är begränsat till nästa:
  Vi har upptäckt att du har betalat din faktura 2 gånger på samma gång.
  Klicka här för att få dina pengar tillbaka.

  Edit your subscription | Unsubscribe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *