Telefoon opladen in 20 seconden!

20 seconde telefoon opladen
Natuurlijk, draadloos opladen bestaat al enige tijd. Maar de supercondensator van Eesha Khare maakt het mogelijk de batterij van je telefoon in slechts 20 tot 30 seconden op 100% te krijgen.

De 18-jarige high school studente won met deze superoplader de jaarlijkse Intel International Science and Engineering Fair en een beursfonds van $50.000. De supercondensator kan maar liefst 10.000 keer gebruikt worden om je telefoon in hoog tempo op te laden, dit in tegenstelling tot de schamele 1.000 keer van traditionele draadloze opladers.

Intel laat weten dat Eesha’s uitvinding ook potentiële toepassingsmogelijkheden zou dragen voor auto-accu’s. Maar laat deze supercondensator eerst maar in de schappen verschijnen voor telefoons, de frustratie bij het uitvallen van je trouwe vriend is voor elke smartphone-gebruiker een bekend fenomeen. Deze oplossing is dan ook meer dan welkom, denk ik zo.

[gv data=”Ug1BBMtVYgI&”][/gv]

5 reacties

  1. dit samen met inductie is de holy grail.

    stel je voor, je rijdt een oplaadstation in, je zet je auto boven een oplaadplaat.
    die wordt tegen de onderkant van je auto aangedrukt en in 1 minuut heb je weet stroom voor 500km..

    beter nog, inductielussen in de weg waardoor auto’s nooit meer leeg kunnen. nooit meer tanken. en afrekenen via wegenbelasting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *