Tele2 abonnementen in strijd met Europese wetgeving [updated]

Tele2 abonnementen
Is dat nieuwe onbeperkt internet abonnement toch niet zo onbeperkt.

Enkele weken geleden zullen ze bij T-Mobile vast en zeker geschrokken zijn van het nieuwe af te sluiten abonnement bij Tele2. Voor slechts 25 euro kunnen gebruikers namelijk onbeperkt gebruikmaken van mobiel internet. Een tientje goedkoper per maand ten opzichte van de T-Mobile dienst. Met een herkenbare kanttekening, zo blijkt.

Toen T-Mobile haar onbeperkt online dienst lanceerde, besloot het bedrijf dat tethering niet mogelijk zou moeten zijn via de dienst. Op deze manier wilde T-Mobile zogenaamd misbruik van internet te voorkomen. In combinatie met het onbeperkt online-abonnement zou je namelijk via tethering meerdere apparaten kunnen gebruik laten maken van de onbeperkte databundel. Na een tik op de vingers van de Autoriteit Consument en Markt, besloot T-Mobile om hier van af te zien.

Hoewel het echter al sinds 2015 in de Tele2 voorwaarden staat dat de provider tethering verbiedt, gaat het ACM nu pas in op de beperking in de diensten van de provider. De Nederlandse netneutraliteit is namelijk streng en staat niet toe dat providers het internetverkeer op de een of andere manier blokkeren.

Het ACM wilde nog niet veel kwijt over de zaak, behalve dat er binnenkort een onderzoek wordt gestart waarbij alle algemene voorwaarden van grote providers tegen het licht worden gehouden. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

UPDATE:Tele 2 gaat de abonnementsvoorwaarden wijzigen zodat het telecombedrijf niet langer de wet overtreedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *