Flappy Bird-opvolger Swing Copters is verschrikkelijk

Swing Copters
Vergeet Flappy Bird en zijn honderden klonen. Dong Nguyen, de maker van het meest gehate spel sinds Mens Erger je Niet, is terug met een nieuwe app genaamd Swing Copters. Vanaf vandaag is Swing Copters te downloaden voor Android en iOS. We hebben het even voor jullie getest, en geloof ons: dit spel geeft een nieuwe betekenis aan het woord ‘frustratie’.

Zorg dat er geen waardevolle spullen of geliefden in je slagarm staan voor je aan Swing Copters begint. Je krijgt namelijk een mix van depressies en woedeaanvallen te verduren, afgewisseld met complete radeloosheid. Swing Copters is namelijk gemaakt om gehaat te worden.

Propellerterreur

De bedoeling van Swing Copters is om een figuur met een propeller op zijn hoofd ongedeerd door een verticaal parcours te loodsen. Dong heeft zichzelf met dit spel ruimschoots overtroffen. Waar de gameplay van Flappy Bird gaandeweg voorspelbaar werd, wat tot aangename high scores kon leiden, is het bij Swing Copters een opeenstapeling aan verrassende bewegingen. Het met een propellerhelm uitgeruste poppetje – we hebben geen idee wat het moet voorstellen – stijgt na een tap op het scherm verticaal op. Een groot contrast met Flappy Bird, dat zich over een horizontaal speelveld uitstrekte. Vanaf het opstijgment wordt het meteen al lastig. Het figuurtje vliegt direct een kant op, alleen weet je van te voren nooit welke kant dat is. Vervolgens is het de bedoeling om de vliegende amoebe tussen de zwaaiende hamers en metalen balken te manoeuvreren, door met een tap op het scherm de richting aan te passen. Vanwege de constant veranderende vliegsnelheid is dit intens moeilijk.

Er zijn echter al gamers die flinke highscores hebben neergezet, zoals hieronder is te zien:
[gv data=”8veDUBGJbc0″][/gv]

Swing Copters downloaden

Het spel is gratis en biedt een in-app aankoop (€0,89) om alle bannes te verwijderen. Wie zichzelf even diep ongelukkig wil laten voelen, en het aandurft om onze high-score van 1 (één) te verbeteren: het spel is hier voor Android en daar voor iOS te downloaden.

[lg_folder folder=”0_Games/Swing_Copter/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *