Streamingrel Jay Z vs Spotify en Apple krijgt vervolg

Jayz
De hiphopartiest en eigenaar van Tidal lijkt de keutel (deels) in te trekken.

De strijd tussen Apple Music, Spotify en Tidal krijgt dankzij Jay Z meer glans. De eigenaar van Tidal haalde afgelopen vrijdag vrijwel al zijn muziek van de concurrerende diensten af, maar gaf niet expliciet een reden hier voor. Des te gekker dat zijn albumcollectie vandaag grotendeels terug is gekeerd op Apple Music.

Hoewel de drie Blueprint-albums en zijn solodebuut Reasonable Doubt nog niet beschikbaar zijn, kun je als Jay Z-fan bij Apple Music wel weer genieten van zijn overige acht studioalbums. Dezelfde albums zijn tevens verdwenen bij Google Play Music. Gebruik je echter alleen Spotify, dan merk je op dat de rapper jouw streamingdienst voorlopig links heeft laten liggen.

Een mogelijke verklaring voor de ‘haat’ jegens Spotify kan veroorzaakt zijn door het nieuwe contract dat de dienst heeft afgesloten met Universal Music Group, waar Jay Z’s Roc-A-Fella-Records onder valt. In deze deal is onder andere vastgesteld dat artiesten er voor kunnen kiezen om nieuwe albums niet meteen te delen op Spotify.

Hoewel deze maatregel niet van toepassing is op Jay Z, is de kans onwaarschijnlijk dat de nieuwe deal hier niets mee te maken heeft. Voor nu ben je toch echt aangewezen op Tidal als je alle muziek van Jay Z online wil beluisteren.

3 reacties

      • @Donstil: Mocht je geen grootse Jay Z fan zijn, dan is het ook een beetje raar om ineens zijn hele oeuvre wel te betalen, terwijl je verwacht dat jouw streamingdienst dit overbodig maakt. Grote kans dat wat Jay Z nu doet averechts werkt voor hemzelf, om nog maar te zwijgen over zijn imago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *