Steeds meer vrouwen sturen naaktfoto’s: ‘sexting’ is hot!

Steeds meer vrouwen sturen naaktfoto's: 'sexting' is hot!
Ongeveer 60% van alle vrouwen sms’t of app’t weleens een naaktfoto van zichzelf en de ontvanger is niet altijd de partner.

De meeste naaktfoto’s worden verstuurd door dames in de leeftijd van 25 t/m 29 jaar. Deze cijfers komen uit een Amerikaans onderzoek van de datingsite Ashley Madison en de universiteiten van Kansas en Nebraska. Het onderzoek geeft ook aan dat de meeste mannen, geloof het of niet, het niet erg vinden om deze foto’s te ontvangen.

De 5187 deelnemers van het onderzoek zijn allemaal actief op de datingsite. Of dit onderzoek volledig representatief is, valt dan ook te betwijfelen. Een van de onderzoekers meldt dat de opkomst van sexting vooral te maken heeft met onvrede in het huwelijk.

Verder geeft 60 procent van de mannen aan dat zij bang zijn om betrapt te worden als ze stiekem foto’s wisselen met een vrouw. Vrouwen daarentegen maken zich minder druk, 80 procent kan het niet zoveel schelen als hun sexting-sessie aan het licht komt.

Blijkbaar zijn jongeren in Nederland tussen de 12 en 18 jaar een stuk netter. Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat 97% van deze doelgroep niet aan sexting doet.