Star Wars haalt $1 mld in recordtijd

Star Wars
En hij is nog niet eens uit in China. Cha-ching!

Gisteren maakte Disney bekend dat Star Wars het getal van $1 miljard aan inkomsten is gepasseerd. Dat deed de film in slechts 12 dagen – sneller dan welke film dan ook. In de Verenigde Staten leverde The Force Awakens tot nu toe $544.5 miljoen op. De (verrassende? want ook weer niet zó goed) vorige recordhouder was Jurassic World, dat vorig jaar uitkwam.

De stroom dollars is echter nog lang niet opgedroogd. Op 9 januari gaat de film in première in China, de op-een-na grootste filmmarkt in de wereld. Reken maar dat er dan nog een paar honderd miljoen dollar bij komen.

5 reacties

 1. Ik ben meer benieuwd naar het aantal bezoekers, want met de prijzen die ze bij de Pathé (en wereldwijd waarschijnlijk) durven te rekenen hoeven dat er niet eens zoveel te zijn tot ze het miljard hebben bereikt.

   • @timb91: Dan ben ik denk ik een ouwe lul aan het worden. Ik heb het idee dat het nog maar 3 jaar geleden is dat je 9,- voor een kaartje betaalde en ik dat al duur vond. Ik heb er vorige week 14,- voor mogen neerleggen. En dat was zonder huur/koop van een brilletje want die had ik al bij me, anders was het nog meer geweest.

  • @Gulli: Je moet ook niet vergeten dat we tegenwoordig met z’n allen massaal films downloaden.

   Eenmaal uit de bioscoop stort de opbrengst van de film dan ook in.

   Ik heb absoluut geen probleem met een iets hoger prijskaartje voor een film in de bioscoop.
   Bovendien gaat het daar ook om de beleving, groot scherm, goed geluid etc.

 2. Dat deze film de records breekt verbaast me niets…
  Dat Jurrasic World dat hiervoor echter ook deed is ongelofelijk, wat een erbarmelijk slechte film was dat… die heeft z’n succes puur behaald op de hype.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *