Speel jij straks Fortnite tegen een bot?

fortnite-bots-update
Weer een controversiële update van Epic Games.

Zo zoetjes aan lijkt iedere update van Fortnite automatisch ook gelijk het tweede spel ‘hoe maak ik ruzie met mijn achterban.’ te vernieuwen. Ook deze keer is het weer raak. Om ervoor te zorgen dat nieuwe spelers niet bij voorbaat kansloos zijn doordat ze direct tegen veel meer ervaren spelers moeten spelen heeft Epic Game het principe dat alleen mensen tegen mensen spelen over boord gezet.

Door bots in te zetten kan men spelers garanderen dat er altijd een gelijkwaardige tegenstander beschikbaar is. Dat klinkt in theorie natuurlijk prachtig, al heeft Epic Games het onverwacht ook nodig. Volgens de makers kunnen de spelers nu altijd kiezen uit 99 potentiële, min of meer gelijkwaardige, tegenstanders. Daarnaast zijn de bots zo ontwikkeld dat zij zich gedragen als natuurlijke personen die de beginnende spelers helpen op de juiste wijze hun weg te vinden in het spel. Daar zit uiteraard de crux. De spelers die het de afgelopen jaren wel op eigen kracht deden vinden dat de nieuwelingen zo te makkelijk hun skills oppoetsen.

Naar mate de vaardigheden van spelers toenemen zullen zij minder bots tegenkomen en ook zullen de bots niet meedoen aan competities, zo stelt Epic Games zelf. Toch zijn de gebruikers niet tevreden. Met de controverse rond de in augustus gelanceerde B.R.U.T.E robot, ook bedoeld om nieuwelingen te helpen, maar inmiddels flink afgezwakt na klachten van ervaren spelers is dit tegen het zere been van veel oudgedienden.

De gematigde reacties geven aan dat Fortnite zo haar onderscheidend vermogen verliest.

De wat extremere reacties roepen op tot een einde van het spel.

https://twitter.com/Zolify/status/1176200513928519680

Aan de andere kant reageren de nieuwelingen enthousiast, dus een nieuwe controverse lijkt geboren.

Eind deze week wordt de update doorgevoerd. Het is dan afwachten hoe deze nieuwe matchmaking module in de praktijk zal werken. Zou men al voorbereidingen genomen hebben op de update terug te draaien?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *