Sociale updates kunnen je je baan kosten!

The Hoff doet een Burger op social media
Maar liefst 4 tot 16% van de jongeren is een baan geweigerd vanwege de inhoud op social media.

Dat is gemiddeld zo’n 10 procent, laat dat even op je inwerken.. Best veel, maar eigenlijk ook logisch. Het is immers niet vreemd om iemands naam te Googlen voordat je de persoon uitnodigt voor een werk-interview. Volgens een recent onderzoek van On Device wordt 1 op de 10 sollicitanten geweigerd vanwege hun acties op sociale media.

Of vraag het eens aan de 24-jarige Ashley Payne, die een feestelijke foto van haarzelf had gepost (met bier en wijn in de hand). Zij is inmiddels ontslagen. “If getting a job wasn’t hard enough in this tough economic climate, young people are getting rejected from employment because of their social media profiles and they are not concerned about it,” zo liet marketing manager Sarah Quinn weten.

Social media is niet handig

4 reacties

  1. Gewoon even 2 keer lezen wat je opschrijft en bedenken of je het ook zou zeggen als al je vrienden om je heen zouden staan.

  2. Ik zie mensen geregeld dingen op Facebook en Twitter plempen waar ik plaatsvervangende schaamte van krijg. Die mensen denken echt niet na over mogelijke consequenties. Heel dom.

    • @dennis: en dan nog vind ik dit belachelijk dat zich dit op deze manier je leven kan beïnvloeden. Wat mensen niet delen is vaak vele malen erger. Het is natuurlijk wel gewoon stom om je gegevens openbaar te hebben. Voor zover ik weet staat vrijwel alles wat er over mij online staat afgeschermd voor ‘vreemden’.

      En ook op een forum kun je je lekker schuilen achter een nickname 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *