Snapchat sloeg ook bod van 4 miljard dollar af [Google]

Snapchat founders
Eerder schreven we dat Facebook 3 miljard had geboden voor Snapchat, nu is bekend geworden dat Google maar liefst 4 miljard zou hebben willen betalen!

Het lijkt een strategisch spel te zijn geweest. De Chinese investeringsmaatschappij Tencent was de eerste gegadigde, die zou tussen de 3 en 4 miljard dollar hebben geboden. Snapchat-oprichter en CEO Evan Spiegel wilde echter meer en ging naar Facebook. Daar kreeg hij een bod van 3 miljard, volgens Valleywag ging het zelfs om 3,5 miljard dollar (plus earnouts). Tegelijkertijd had Spiegel ook contact bij Google, in de vorm van een strategische investering/samenwerking. Google was echter bekend met de interesse van Tencent en Facebook, en besloot ook een bod te doen. Een bod van 4 miljard dollar that is. Maar hij ging niet akkoord.

Ondertussen lift Snapchat lekker mee op deze gratis PR. Als het bedrijf de komende weken/maanden mooie groeicijfers kan tonen, dan zal de overnameprijs alleen maar stijgen!

6 reacties

  1. Als hij een paar dagen geleden een bod van 3 afslaat en nu van een andere partij een bod van 4, dan heeft hij groot gelijk. Laten ze maar eens opbieden en laten zien hoe graag ze zijn creatie willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *