Skimmers worden steeds slimmer

skimmers steeds slimmerSkimmers hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten, waardoor ze ons met steeds slimmere technieken om de tuin weten te leiden.

Het European ATM Security Team (EAST) waarschuwt ons voor flinterdunne opzetstukjes, die je amper kunt zien. Brian Krebs, een Amerikaanse cybercrime deskundige, vertelt dat de opzetstukjes precies op de kaartinvoerpoorten passen.

In Nederland zou skimmen een stuk lastiger moeten zijn vanwege de zogenoemde EMV-chip, oftewel het nieuwe pinnen. Maar ook dit systeem blijkt te kraken. Volgens een aantal Cambridge-onderzoekers kan de chip gekloond worden, waardoor het niet te onderscheiden is van een echte chip. Hierdoor zou er makkelijk geknoeid kunnen worden in de communicatie tussen de betaalautomaat en de bank. Toch meldt EAST dat het aantal slachtoffers van skimmen is afgenomen, sinds het nieuwe pinnen is ingevoerd.

Er zijn zelfs een aantal banken die automatisch je pas blokkeren in het buitenland. Niet een hele handige methode, aangezien je van te voren je pas zou moeten activeren. Volgens Brian Krebs is de meest effectieve methode ook meteen de simpelste: scherm het intoetsen van je pincode af met je hand.

Nog geen reacties

    • @Jantje_555: Maar voor je het weet, slaat iemand je de kop in, voor een paar euro. Het is altijd wat.
      Handel gewoon zo geconcentreerd mogelijk en als het kan, laat je het er joviaal uitzien, het is niet onmogelijk, of gewoon zeggen tegen de persoon achter je: “laat je nu wat vallen?”. Dan is iedereen daarop gefocust en kun je ondertussen rustig je code beschermt invoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *