Screenshot toont notificatiecentrum Windows Phone 8.1

Het action center
Tot voor kort moest Windows Phone het nog stellen zonder notificatiecentrum. Maar een gelekt screenshotje laat ons zien dat daar weldra verandering in komt.

Het Spaanse blog Winphollowers heeft de afbeelding in handen gekregen. Deze lijkt legitiem te zijn, en te komen uit een presentatie die intern doorgemaild is naar medewerkers van het bedrijf.

Om verwarring te voorkomen met een ander nogal bekend telefoon-OS, heet het schermpje het Action Center. Hier komen alle gemiste notificaties binnen. Maar apps hebben ook na het versturen van de notificaties nog controle over wat er mee gebeurd. Zo kan de agenda bijvoorbeeld notificaties weghalen van afspraken die er niet meer toe doen.

Ook kan er vanuit het Action Center direct gekozen worden om de Bluetooth, wifi, of andere instellingen te manipuleren zonder dat er naar de desbetreffende app gegaan hoeft te worden. Nog een nieuwtje wat het screenshotje per ongeluk laat zien is dat er nu de mogelijkheid is om het batterijpercentage te tonen, iets wat jammerlijk ontbrak in eerdere versies.

Al dit moois wordt verwacht in begin april, wanneer Phone 8.1 officieel zijn codenaam Blue van zich af zal schudden en aan de wereld wordt voorgesteld.

Nog geen reacties

  1. Ik snap niet dat ze dit doen. WP8 is één groot notificatie centrum. alle apps kun je op je start screen pinnen. met kleine berichten, middel, grote berichten of helemaal niet.

    waarom zou ik eerst naar een “action centre” gaan om daar door notificaties te scrollen. nu zie ik alles in één oogopslag. Hell? voor de meest belangrijke noticiaties heb je nokia glance… je hoeft hem dan alleen maar uit je broekzak te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *