Schattige lichtgevende ‘dino’ gevuld met levende algen

Liev! Dino met algen erin
Dinosauriërs, die grote dingen die een tropisch eiland helemaal aan gort hebben gestampt en een man aan zijn hoofd van de pot gerukt hebben, zijn nu ook levend en wel te koop voor in de kinderkamer. Wait what?

Toegegeven, de dino leeft niet echt (helaas?), het is een plastic omhulsel gevuld met algen, dinoflagellaten om precies te zijn. Die beestjes hebben de leuke eigenschap dat ze overdag zonlicht opnemen (en omzetten in energie via fotosyntese, weet je uiteraard nog van biologie). Als ze geschud worden geven ze dat licht weer af. Nou moet je er geen xenon-verstraler verwachten, maar meer dan genoeg licht om als nachtlampje te dienen.

N'awww....

De algen worden levend en wel afgeleverd, en voor wat extra geld kan je er voedsel bij bestellen om ze, met regelmatige verversing, oneindig levend te houden. Ben je wat lakser met voeren (toch meer een type voor plastic bloemen?) dan mag je 1 tot 3 maanden helder licht verwachten, daarna zwakken ze af.

Helaas is de prijs wat minder schattig. Ze beginnen bij 40 dollar, maar omdat ze vrij snel verzonden moeten worden (anders is ie net zo dood als een echte dino) komt het in totaal op 125 dollar uit. Auw! Da’s een hoop geld voor iets wat anders best een leuk cadeau’tje had geweest.

Zie ook de video op Kickstarter.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *