Samsung’s buigbare smartphone komt volgend jaar al uit

Wat een beauty
Het kan haast niet anders dan dat Samsung gaat pionieren volgend jaar.

Betrouwbare lekker IceUniverse zei het begin deze maand en ook nieuwe bronnen lijken het te bevestigen: de buigbare smartphone van Samsung (vermoedelijk Galaxy X genaamd) komt toch echt volgend jaar al uit.

Terwijl veel smartphone-bedrijven nog zitten te worstelen met een vijfde camera in hun design, of het integreren van die verdomde notch, lijkt Samsung zich hard te focussen op de toekomst. Althans, als buigbare smartphones inderdaad iets van de toekomst wordt en niet over een paar jaar alweer bij het verleden hoort.

Samsung lijkt de buigbare smartphone te gaan pionieren. The Wall Street Journal spreekt met insiders over een smartphone met twee schermen, opvouwbaar tot de grootte van een portemonnee. Dit spreekt overigens eerdere berichten tegen over een Galaxy X met 3 schermen; twee aan de binnenkant en één aan de buitenkant. Hoe dan ook, de derde bron in een korte tijd bevestigt waar we stiekem allemaal op hopen.

Wat ik me overigens nauwelijks kan voorstellen, is hoe de Zuid-Koreaanse elektronicagigant al die schermen van ‘juice’ gaat voorzien. Hoe je batterijen in zo’n toestel verwerkt (vanwege het buigbare karakter moeten er waarschijnlijk twee batterijen verwerkt worden in de ‘rechte’ niet buigbare stukken) is niet bekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *