Samsung wacht release tweede klaptelefoon nog even af

Hoe lang nog?
Samsung realiseert zich dat ook het vervolg zomaar zou kunnen floppen.

Achter de schermen werkt Samsung hard aan meerdere varianten van de Galaxy Fold en terwijl het Zuid-Koreaanse techbedrijf het design van het vouwmechanisme voor het volgende Fold-toestel heeft omgegooid gaan ze wellicht ook de releasedatum ‘omgooien’. Het gerommel rondom de eerste Galaxy Fold en dienst problemen met het scherm zijn immers niet goed voor toekomstige zaken.

Volgens Bloomberg werkt Samsung dus nog steeds aan een vervolg op de eigenlijk nog niet uitgekomen Galaxy Fold. Het vervolg zou eigenlijk begin volgend jaar worden onthuld maar volgens het medium wacht Samsung nu af wat de eerste variant precies doet voordat een volgend toestel wordt aangekondigd.

Uit het in de intro gelinkte artikel bleek al dat Samsung aan een nieuw vouwmechanisme werkt. In plaats van een verticale vouwlijn zal de volgende Galaxy Fold horizontaal dubbelvouwen, zo bevestigt Bloomberg.

Ook zou Samsung voor de volgende vouwbare gadget samenwerken met Amerikaanse designer Thom Browne. De insiders zeggen dat hiervoor gekozen is om een luxere, aantrekkelijkere uitstraling te creëren na de ietwat lompe eerste uitvoering van de technologie.

Het zou tevens kunnen aantonen dat Samsung wat heeft geleerd van het fiasco rondom de Galaxy Fold. Nu is bijna €2000 geen kattenpis, maar wellicht dat een nog luxer design (met bijbehorend prijskaartje) voorkomt dat relatief goedkope onderdelen weer vroegtijdig kapot zullen gaan. Hoe dan ook, eerst maar even afwachten wat de Galaxy Fold doet als hij ein-de-lijk in de schappen ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *