Samsung komt met deze 4 verschillende Galaxy S10’s

Spannend!
Waaronder misschien zelfs een 6,7-inch monster met 6 camera’s!

In aanloop naar Samsung’s aankomende S10 die volgend jaar waarschijnlijk uitkomt, druppelen langzaam wat nieuwtjes binnen over de high-end smartphoneserie. Althans, er komen waarschijnlijk vier verschillende uitvoeringen op de markt, waarvan er eentje nauwelijks meer high-end te noemen valt.

De Galaxy S10 zal dus niet in een drietal edities uitkomen, maar in vier verschillende uitvoeringen, waaronder een budget-model, een gewone versie en een Plus-variant, respectievelijk in 5,8, 6,1 en 6,4-inch, zo meldt ETNews. De goedkopere S10 zal daarentegen waarschijnlijk een ‘nieuw’ design krijgen. In plaats van het gebruikelijke licht gebogen scherm zal de Lite (zoals ik hem even voor het gemak noem) helemaal plat zijn.

Verder zijn de details nog schaars en is dus nog niet bekend of de budgetversie dezelfde hardware krijgt als de gewone uitvoering. Aannemelijk is daarentegen dat hij een mindere processor gaat krijgen dan de verwachte Exynos 9820/Snapdragon 8150.

Ondertussen zou er bij het Zuid-Koreaanse bedrijf ook gewerkt worden aan een Galaxy S10 Beyond X. Dit hoogstwaarschijnlijk peperdure bakbeest van 6,7-inch wordt volgens de Wall Street Journal uitgerust met maar liefst 6 camera’s! Het is niet voor het eerst dat Samsung met zo’n overdaad aan camera’s komt, maar voeg daar 5G-ondersteuning, een high-end processor en een gigantisch scherm aan toe, en je hebt een mogelijke iPhone XS Max-killer.

Nu, er zijn veel verschillende geruchten te vinden over de aankomende S10-lijn. We hebben nog geen concrete datum, maar waarschijnlijk onthullen de Zuid-Koreanen hun nieuwe vlaggenschipreeks in januari en zullen ze in februari in de winkel liggen. Later in 2019 zal dan waarschijnlijk de Beyond X uitkomen. Nog een paar maandjes wachten voordat we erachter komen hoe veel Samsung hun businessstrategie gaat baseren op die van Apple. Hey, beter goed gestolen dan slecht bedacht, toch?

Foto: @BenGeskin (bijgesneden)

4 Comments

  1. Ze willen net zo veel rommel uitbrengen als Apple.
    Kijken dus goed naar me kaar.
    Allebei voelen ze de hete adem van Xiaomi en Huawei, waarvan een van die 2 Chinese concerns aan de top komt in 2019/2020.

  2. ” voeg blablabla toe en je hebt mogelijk een XS Max-killer” …………….. Serieus? De S9 is al bijna net zo goed en dat is een telefoon van bijna een jaar geleden.. Apple Fanboys

    • Bijna net zo goed, dus niet beter. En daarbij komt de S10 waarschijnlijk minstens een half jaar na de XS Max uit. We hebben dus met verschillende toestellen uit verschillende periodes te maken. Ik noem iPhones high-end smartphone vanwege het segment dat het vult; de XS Max is verreweg de ‘high-endste’ iPhone; de Beyond X wordt de high-endste Galaxy. Lijkt me geen gekke vergelijking. En daarbij zou ik even door mijn artikelen bladeren; ik ben alles behalve een Apple Fanboy;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *