Samsung incasseert spreekwoordelijke klappen

Samsung
De verkoopcijfers van Samsung smartphones zijn bekend en deze zijn niet mals.

De afgelopen tijd is de Zuid-Koreaanse techgigant behoorlijk negatief in het nieuws geweest. Het mag dus geen verrassing zijn dat de verkopen hieronder geleden hebben. Via Gartner zijn de smartphoneverkopen van de laatste drie maanden bekend geworden. De verwachtingen worden inderdaad bevestigd.

De algehele smartphoneverkoop kelderde met 14,6 procent. Het marktaandeel daalde met bijna 24 procent. Volgens het onderzoeksbureau zijn dit de slechtste cijfers ooit voor Samsung. De laatste keer dat de Zuid-Koreanen zo’n tegenslag van formaat hadden was in het vierde kwartaal van 2014. Toen kelderde de smartphoneverkoop met 12,3 procent.

Ondanks de tegenvallende cijfers is Samsung nog steeds de grootste. Het techbedrijf verkocht in het derde kwartaal van dit jaar 71,7 miljoen smartphones. Op nummer twee staat Apple met 43 miljoen verkopen. Ook het techbedrijf uit Cupertino staat met deze cijfers in het rood. Het marktaandeel van Apple daalde met 13 procent.

Merken die wel groene cijfers weten te behalen zijn Huawei en Oppo. Beide bedrijven zagen hun marktaandeel met 7,7 en 3,4 procent stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *