Samsung Galaxy S9 marteltest: sterker dan de concurrentie?

Samsung Galaxy S9 marteltest
Is dat (vrijwel) volledig glazen scherm eigenlijk wel zo sterk?

De nieuwe Samsung Galaxy S9 is inmiddels al enkele dagen te verkrijgen in verschillende winkels en webshops. De nieuwe eyecatcher van het Koreaanse bedrijf lijkt op het eerste oog vrijwel identiek aan zijn voorganger, maar (vooral) onder de motorkap is er het een en ander verbeterd. Of dat de bouwkwaliteit ten goede is gekomen, zocht YouTuber JerryRigEverything voor ons uit.

Het favoriete breekijzer van YouTube heeft de laatste jaren weinig plezier beleefd aan de vlaggenschepen van Samsung. Zowel de Galaxy S8 als de Galaxy Note 8 overleefden met gemak zijn marteltest. Gelukkig voor alle onvoorzichtige nieuwe Galaxy S9 eigenaren is dit bij Samsung’s nieuwste vlaggenschip niet anders.

Het toestel heeft een prima krasbestendigheid, beschikt over hoogwaardig metaal en dat beschermd is door een dun plastic laagje. Ook is het aluminium van betere kwaliteit en is het glas dikker dan bij de Galaxy S8. Hierdoor weegt het toestel 8 gram meer, maar is hij wel nog een stuk bestendiger tegen deukjes en krassen.

De Galaxy S9 is dan ook, net als zijn voorgangers, niet te breken door de handen van Zack Nelson (echte naam). Het enige waar de YouTuber niet van onder de indruk is, blijkt AR Emoji. Deze slechte iOS-kopie kan maar beter snel de prullenbak in. Waarvan akte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *