Samsung Galaxy Gear, dit is hem dan! [smartwatch]

Samsung Galaxy Gear, dit is hem dan! [smartwatch]
Kijk, daar is ‘ie. De Samsung die je om je pols kunt dragen én Android-apps draait.

De techheads van Venturebeat hebben als eerste foto’s van de Samsung Galaxy Gear weten te kieken, de langverwachte smartwatch van de Koreanen. Ze zijn afkomstig van een video waarin de Galaxy Gear werd getoond.

Naast beeldmateriaal hebben ze ook specs. De Galaxy Gear heeft een vierkant scherm dat 3 inch groot is. Het is een flink apparaat voor om je pols, voorzien van Bluetooth- en WiFi-connectiviteit om hem aan je overige apparatuur te koppelen. Ook is er een 4 megapixel camera ingebouwd.

Gezondheidsgadget?

De Galaxy Gear zou een standaard hartritmemeter hebben, en een app waarmee je foto’s van maaltijden kunt maken en loggen. Zo kan er een trainingsprogramma worden opgesteld, én kun je je calorieënverbruik en loopafstand tijdens het spoten meten.

Verder kun je de Galaxy Gear met spraakcommando’s commanderen, en schijnen er een hele reeks aan social media-apps beschikbaar te komen. De bekende riedel dus.

Op 4 september wordt hij op de IFA in Berlijn onthuld. Your move, Apple.

UPDATE: volgens Gigaom gaat het hier om een prototype, de uiteindelijke versie zou stijlvoller zijn.

[lg_folder folder=”Samsung/0_Gelekt/Samsung_Galaxy_Gear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. 3 inch? Lijkt me echt veel te groot om aan de je pols te hangen. Ziet er op die foto ook niet echt mooi of futuristisch uit, meer als wat het is, namelijk een telefoon aan je pols. Ben benieuwd wat Apple en andere fabrikanten er van weten te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *