Samsung gaat strijd aan met Siri, Alexa en Google Assistent

Samsung neemt Viv Labs over
Er ontstaat een heuse oorlog tussen Google, Amazon, Apple en Samsung.

Dinsdag maakte Google al bekend dat het volledig gaat inzetten op de integratie van Google Assistent. Nu is het Samsung dat Viv Labs heeft gekocht. Viv is opgericht door de mannen en vrouwen die Siri voor Apple bedachten.

Samsung zegt dat het vanaf 2017 een digitale assistent in de toestellen gaat inbouwen.

Voor Samsung is het de vierde grote overname van van een Amerikaans technologiebedrijf sinds 2014. Eerder namen de Zuid-Koreanen internet of things-maker SmartThings, betaaldienst LoopPay en cloudbedrijf Joyent over.

Viv staat te boek als de krachtigere variant van Siri. Check dit filmpje maar eens.

[gv data=”Rblb3sptgpQ”][/gv]

Viv gaat worden wat Siri had moéten worden, aldus hen. Ze werken al sinds 2003 aan het project, nog voor het Siri-project.

De Washington Post was er getuige van hoe Viv volledig zelfstandig een pizza bestelde. De zin Get me a pizza from Pizz’a Chicago near my office was genoeg om dat voor elkaar te krijgen. Would you like toppings with that, antwoordt Viv, en de software was in staat een pepperoni en half-cheese pizza mét een caesar salad te bestellen. Damn. Daar kan Siri een flinke punt aan zuigen.

Dit kan allemaal dankzij integratie met apps van andere partijen, waaronder Uber (voor het bestellen van een taxi uiteraard).

Voor Samsung is het bittere noodzaak om de concurrentie aan te gaan met Google en Apple. Google wordt steeds meer een directe concurrent van Samsung. Zeker omdat Google deze week zijn Pixel-telefoons lanceerde. Samsung werkt al jaren aan het eigen mobiele besturingssysteem, maar of Tizen snel op de flagship-toestellen wordt geïnstalleerd is nog zeer de vraag.

Hoewel Siri dus een dommere variant zou zijn van Viv, is de asssitent van Apple bij de laatste update wel weer een stuk slimmer geworden.

De spraakassistenten beperken zich niet alleen tot telefoons. Google kondigde deze week Google Home aan. Een slimme en kleurrijke speaker die allerlei vragen kan beantwoorden en taken kan uitvoeren.

4 Comments

  1. Maar waarom heeft Samsung een digital assistent nodig als het merendeel van hun telefoons op Android draait? Het zal wel aan mij liggen.

  2. @Pomoek: omdat Samsung minder afhankelijk wil zijn van Google en zich wil onderscheiden van HTC en andere fabrikanten. En uiteraard voor de Home-apparaten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *