Samsung gaat retro, brengt de klaptelefoon terug

Samsung Galaxy Folder
Wow. Is het nu alweer 2005?

High-end en mid-range telefoons zijn tegenwoordig allemaal hetzelfde. Hetzelfde als in: één groot aanraakscherm en als je geluk hebt een homeknop onderaan en wat volumetoetsen aan de zijkant. Wie wat anders wil – een fysiek toetsenbord bijvoorbeeld – komt al snel uit bij Blackberry’s.

AndroidBeat ontdekte op de supportsite van Samsung een gebruikershandleiding voor een aanstaande klaptelefoon met twee schermen. Hij zou Galaxy Folder moeten gaan heten (gevat hoor) en beschikken over een 3.7-inch AMOLED scherm aan de voorkant met een resolutie van 800 x 480 pixels.

De klapper draait op een Snapdragon 400-processor met twee kernen en 2GB aan RAM. Hij weegt 179 gram. Verder is het de vraag of de telefoon ook buiten Korea wordt vermarkt. Zou Europa klaar zijn voor een terugkeer van de klaptelefoon?

Een groot voordeel dat wij erin zien is de mogelijkheid om een telefoongesprek eindelijk weer eens rigoureus te beeindigen. Want met de komst van touchscreens is dat niet echt meer mogelijk, zoals Jerry Seinfeld in onderstaande video vanaf 1:10 laat zien.

UPDATE: Hela, het schijnt dat er onlangs ook al foto’s van de Galaxy Folder zijn uitgelekt. Dit is ‘m dus:

Galaxy Folder

[gv data=”PYDA7__znfY”][/gv]
[lg_folder folder=”Samsung/0_Gelekt/Samsung_Galaxy_Folder/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Voor zover ik weet maakt Nokia en wat andere nog steeds van die simpele huis/ tuin ‘retro’ apparaatjes. We zijn dan ook overspoeld met touch, het is superhandig maar niet iedereen kan overweg met touch.

  2. Mijn vriendin heeft ook zo’n heel simpele klaptelefoon van samsung nog, laatst gekocht voor 20 euro. Accu gaat 2 weken mee. Zelf heb ik nog een ouderwetse nokia. Die smartphone troep hoef ik niet, elke dag aan de accu en de meeste mensen hebben alleen nog maar aandacht voor dat dat kleine schermpje stel je voor dat je iets mist. Arme jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *