Samsung DeX: desktopervaring via je smartphone

Samsung DeX
De Samsung DeX vervaagt de kloof tussen desktops en smartphones.

Net wanneer alle Galaxy S8-gerelateerde onthullingen gedaan lijken te zijn, doet Samsung er nog een schepje bovenop. Met de DeX dockingstation kun je gemakkelijk met een muis en monitor werken, maar dan vanaf je smartphone.

Met de DeX heb je dus geen computer meer nodig, maar gebruik je simpelweg de rekenkracht van je smartphone. Sommige dingen zijn nou eenmaal nauwelijks te doen op een (relatief) klein schermpje. Door de DeX aan te sluiten op een monitor d.m.v. een HDMI-kabel, heb je al je informatie van je telefoon op een overzichtelijk en groot scherm.

Daarnaast zijn sommige dingen – zoals het aanpassen van een PowerPoint-presentatie – onmogelijk te doen op een smartphone. Door een muis en toetsenbord aan te sluiten op de DeX kun je al die taken wel volbrengen, maar hoef je geen laptop mee te slepen. Om productiviteit te verhogen en gebruik gemakkelijker te maken heeft Samsung onder andere samengewerkt met Microsoft en Adobe. Zo is de DeX onder andere compatibel met Microsoft Office en apps zoals Adobe Acrobat Reader en Lightroom, zo laat het Zuid-Koreaanse bedrijf in een persbericht weten.

De Samsung DeX heeft 2 USB 2.0-poorten, een ethernet-aansluiting en een ingebouwde ventilator om (bijvoorbeeld) je Galaxy S8 te koelen. Halverwege april moet de gadget uitkomen. DeX zal rond de €149,99 euro gaan kosten.

Meer Galaxy-nieuws? In dit artikel hebben we alle nieuwe en bevestigde informatie op een rijtje gezet.

3 Comments

  1. Klinkt interessant, hopelijk zit je niet vast aan bepaalde keyboards/muizen en kun je van alles op dat ding aansluiten. Ik zou denk ik remote desktop gebruiken zodat ik windows kan werken en niet aan Android vast zou zitten qua apps.

    • @B00G1E: Wat extra info: ik las net op tweakers wat achtergrond over hoe je dan je windows apps kunt draaien:

      Met de woensdag aangekondigde DeX Dock kunnen gebruikers van een Galaxy S8 of S8+ de telefoon gebruiken op een groot scherm en met muis en toetsenbord. Toegang tot Windows-programma’s verloopt via VMware Workspace ONE, een betaalde dienst die programma’s op servers kan draaien en het beeld kan streamen naar de S8. De beveiliging gebeurt via VMware Horizon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *