Samenwerking tussen Google Glass en Mercedes op komst

Het bekende Google Glass-meisje
Onze collega’s van Autoblog hebben deze logische vraag al eens geopperd: wat zijn eigenlijk de automotive mogelijkheden van Google Glass? Mercedes heeft zich op hetzelfde vraagstuk gestort, en komt met een antwoord.

Silicon Valley Business Journal ging langs bij de onderzoeksafdeling van Mercedes-Benz in Amerika, ook wel het MBRDNA genoemd. Een afdeling waar het barst van de innovaties op het gebied van infotainment, maar één idee springt ertussenuit: de intergratie van Google Glass in Mercedessen.

Volgens de chef van MBRDNA, Johann Jungwirth, werken ze aan een naadloze overgang van voetgangers-GPS in auto-GPS. Jungwirth omschreef een scenario waar iemand thuis zijn locatie al invoert in Google Glass, en dit bij het instappen wordt overgenomen door het navigatiesysteem – ongetwijfeld een head-up display – en bij het verlaten van de auto de resterende afstand weer wordt weergegeven op een kaartje op het Google Glass-scherm. Kortom, van deur tot deur navigeren waarbij de ingevoerde data overspringt op andere systemen.

Of Mercedes dit snel op de markt zal brengen? Nee, ze zijn niet gek. De Duitsers wachten eerst af of Google Glass, afgezien van de porno-industrie, überhaupt wel zal aanslaan bij consumenten. En aangezien er nu louter bètaversies á 1.500 dollar in omloop zijn is dat moeilijk te voorspellen.

Ondertussen zal Mercedes zich wel alvast richten op een verder intergratie met Siri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *